Impressie Den Bosch zingt

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-06-2009 | Gewijzigd op: 08-06-2009
De tweede editie van 'Den Bosch zingt' kwam wat later op gang. De regen was tot een uur of half zeven spelbreker.

Het Rond 5 uur/half zes moest het zingen nog op gang komen. Maar toen na een uur of zez/half zeven de regen was opgehouden kwam ook de stemming er beter in. Presentator  MarrcD' Hollander ondersteund door een uit 75 man/vrouw bestaand koor, probeerde het publiek van zo'n 1.000 man mee te krijgen. Bij sommige -Hollandse- meezingers lukte dat aardig. Hoe meer het festival tegen zijn eind liep hoe sterker de animo werd.

Impressie
Hierboven: Rond 5 uur/half zes moest het zingen nog op gang komen. Maar toen na een uur of zez/half zeven de regen was opgehouden kwam ook de stemming er beter in.
foto's © marc venrooij, 7 juni 2009.
Hieronder een 75 man/vrouw tellend koor probeerde  het publiek van zo'n 1.000 man mee te krijgen.
Bij sommige echte meezingers lukte dat aardig
.
Het koor bestond uit leden van het Grôôt Oeteldonks Koor [GOK], de Dansmari's en Vei Vidi Vici.
foto's © paul kriele, 7 juni 2009. 

Bericht van 7 juni 2009
Vanavond zondag 7 juni 2009 zingt vanaf 5 uur ’heel’ Den Bosch op de Parade. Daar zullen 75 koren optreden die ongeveer 40 nummers [de helft Nederlands talig] ten gehore zullen brengen.
De fietsclub van CC Jeroen Bosch opent het evenement met ‘De eenzame fietser’ [Boudewijn de Groot] en daarna zetten de voorzangers, met onder meer wethouder Bart Eigeman, in.
Het Brabants Dagblad heeft een speciale liedjeskrant verspreid met daarin alle nummers. Rond half tien vindt de afsluiting plaats van deze 2e editie van ‘Den Bosch’ zingt met ‘Brabant’ van Guus Meeuwis. De idee van dit meezingfestival komt uit Vlaanderen en wordt in Den Bosch gesponsord onder meer door Bavaria, Brabants Dagblad en de Rabobank.
De Stichting Veur mekaor, die met carnaval al een tribune voor rolstoelgebruikers op de Parade plaatste, heeft ook nu weer plaatsen gereserveerd voor mensen met een rolstoel of rollator.


Terug naar boven