Woninginrichter Henk Bruggeman overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2009 | Gewijzigd op: 10-05-2009
Henk Bruggeman 1927-2009,
aimabel, consciëntieus in zijn vak en uitermate ijverig als amateur-historicus.

foto © gerard monté, 27 september 2005.
 

Woensdag 1 april 2009 is Henk Bruggeman op 81-jarige leeftijd overleden. Bruggeman was de zoon van de Bossche woninginrichter0 Karel Bruggeman, die zijn atelier had aan de Pelssingel aanvankelijk op 64 en later op 21.
Over dat ‘uitstervende vak van woninginrichter en stoffeerder’, dat Bruggeman vanaf zijn vijftiende met de nodige accuratesse uitoefende, zoals stoelen bekleden [ook van het stadhuis], gobelins herstellen en tapijt leggen, kon hij breedvoerig vertellen.

Na zijn pensioen is- mede door een stimulans van zijn kleinkinderen ‘opa Bruggeman’ veel gaan publiceren over de meest uiteenlopende Bossche onderwerpen en specifiek over het paardenspul, de kermis en het circus waarop hij al als kind verzot raakte.
Ook vele stedelijke aspecten trokken bij zijn dagenlange studies in de archieven zijn aandacht. Helaas kreeg de bescheiden en aimabele ambachtsman bij zijn latere studies en publicaties niet altijd de waardering die hem voor zijn grote inzet toekwam.
Voor Henk Bruggeman vindt op maandag 6 april 2009 [10.30 uur] een uitvaartdienst plaats in de St. Jan van waaruit aansluitend de begrafenis volgt op de Begraafplaats Orthen.