Eerste verkiezingsperikelen bij de BVP, Heijmans en D66

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2014 | Gewijzigd op: 02-05-2014
De eerste verkiezingsperikelen komen al boven drijven. Vanmiddag 29 april 2014 raakte bekend dat D66 op 1 november 2014 in het 'Congrescentrum 1931' een verkiezingsbijeenkomst houdt. Zo kunnen we het honderdste partijcongres van D66 wel noemen. Dat wordt vanwege dat jubileum een feestelijk congres... Daar voor heeft de partij dus Den Bosch uit gekozen.
De Stem Advies Commissie van D66 heeft  als kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld:
1. Jan Smit [was al als lijsttrekker gekozen], 2. Inge Visschedijk, 3. Mike van der Geld, 4. Annemarie HJoog-Antink, 5. Marie-Louise Filippini.
Matthijs van Miltenburg.
Actueel wordt dat Matthijs van Miltenburg grote kans maakt om lid te worden van het Europees Parlement.
In dat licht heef het D66-raadslid het verstandig gevonden om zich niet meer voor de verkiezingen van november 2014 kandidaat te stellen.
--
De partijbeweging die Jan Heijmans vorig jaar aankondigde, daar valt in geen velden of wegen meer iets van te bekennen. Heijmans nam het Bastion Oranje zelfs kwalijk dat we hem achter zijn broek zaten. Maar : 'te druk, druk druk', en '.. het kost me veel voorbereiding en organisatie', zei hij.
Maar Heijmans heeft het dagelijks te druk met twitterberichten. Concreet iets te doen tegen de Bewonersvereniging leefbare binnenstad [de Blb], die hij verweet tegen een Bourgondische binnenstad te zijn, daar komt hij niet aan toe. 
---
Nieuwkomer tussen alle fracties is de BVP, ofwel de Bossche Volks Partij. Achter deze nieuwkomer zit de mediaman Nol Roos, een eigenheimer en ook een egotripper, die al vele initiatieven achter zich liet.
Onderstaand leesplankje maakt onderdeel uit  van Roos' verkiezingspropaganda: 'Omdat we uwes begrijpen !', staat er onder.. Roos zegt te staan voor het Bossche volk !' Meer wil de creatieve ondernemer er nog niet over kwijt. 'Dat ben ik nog aan het uitstippelen. Ik ben er nog voorzichtig mee, want anders gaan anderen er mee aan de haal,' zegt Roos.PvdA troonswisseling
Najaar 2013 maakte de PvdA bekend dat Lisette van der Swaluw de nieuwe fractieleider wordt van de PvdA .

VVD
En bij de VVD is- na een jaar - opnieuw een strijd gaande om het wethouderschap. Die positie ambieert zowel het raadslid Govert Schermers, die ook graag lijsttrekker wil worden, als de huidige wethouder Jan Hoskam.

Terug naar boven