Motie om kwetsbare sportclubs te steunen

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2017 | Gewijzigd op: 22-10-2017
Een meerderheid van de Bossche gemeenteraad wil extra steun voor kwetsbare sportclubs in zwakke wijken. Dat zeggen de vijf factieleiders van PvdA, GroenLinks, VVD, CDA en SP die een bloeiend verenigings- en sportklimaat in alle wijken en dorpen van de gemeente ’s-Hertogenbosch voor sdtaan. En dat is niet altijd vanzelfsprekend.Daarom hebben zij [dd.24102017] aanlsuitned aan het raadsvoorstel 'Nota Buitensport' een motie hierover ingediend.
Raadslid Pieter Paul Slikker
van de PvdA wil namens vijf
fracties kwetsbare sportclubs in
kwetsbare wijken ondersteunen.

.........................................................Terwijl sommige sportclubs kampen met een wachtlijst zien we in vaak de zwakkere wijken dat er sprake is van een neerwaartse spiraal waar in het verleden bijvoorbeeld voetbalclub RKJVV na 68 jaar niet meer uit omhoog wist te komen.

Raadslid Pieter Paul Slikker: ‘juist in zwakke wijken is een actief verenigingsleven en sportklimaat meer dan welkom. Helaas zien we dat juist daar clubs kampen met teruglopende ledenaantallen, minder actieve vrijwilligers en afnemende inkomsten uit horeca, sponsoring en subsidies. Die clubs verdienen onze steun’.

PvdA, GroenLinks, VVD, CDA en SP willen extra ondersteuning voor deze clubs door de gemeente en meer samenwerking tussen de sportverenigingen. Ook willen ze dat het stadsbestuur kijkt of tijdelijk een extra financiële impuls gegeven kan worden om zo de negatieve spiraal te doorbreken