Maandag: de Respectboks op alle schoolpleinen

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2017 | Gewijzigd op: 09-11-2017
Maandag 6 november 2017', het begin van de 'Week van Respect' wordt op alle basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs aan elkaar de respectboks gedaan. Dat idee komt van Thomas van Driel en Joris van Eijckeren uit het jeugdparlement.

-Boven: Thomas van Driel [r.] en Joris Van Eijckeren kwamen al op 7 april 2017 met de idee van de respectboks.Op maandag 6 november 2017 wordt
dat op alle schoolpleinen gedemonstreerd.
Het gaat om respect naar elkaar te tonen
en een eind aan pesten te maken.

-Rechts Joris en Thomas doen het op het Jeugdparlement van vrijdagmorgen 3 november 2017 in de Raadszaal nog eens voor.


foto's © paul kriele, 3 november 2017.
 

Op de 5e editie van het Jeugdparlement in de Raadszaal van het Bestuurscentrum op vrijdagmorgen 3 november 2017 demonstreerden Thomas  van Driel en Joris Eijckeren de respectboks. Het is een logischgevolg van hun voorstel dat ze op 7 april j.l. in het jeugdparlemeent deden. Doel is een eind aan het pesten te maken ' Pesten stopt waar respect begint', zo klinkt de slogan.

Joris  en Thomas kwamen met hun voorstel om via de respectboks dat idee van respect ook te laten zien Het is een gebaar met de vuisten tegen elkaar te duwen. Dat gebeurt dus massaal  aanstaande maandag 6 november 2017.

 De leden van de kinderredactie die de lustrumzitting
van het jeugdparlement nauwgezet vastlegden.


foto © paul kriele,  3 november 2017.

................................................................................................

In de zitting van het jeugdparlement werden nog meer voornemens besproken, zoals Veiligheid in het verkeer. Daar kwamen Chalid en Ashraf mee. Doel is de veiligheidi rondom basisscholen te verbeteren. Zij willen daarop de ouders en de schooldirecties aanspreken: 'Niet te hard rijden in de straat van de school en de auto's niet op de stoep zetten.'
Wethouder Eric Logister zei dat met BBS Boschveld al afspraken met de schooldirectie zijn gemaakt en ook met nog vier andere Bossche basisscholen. De wethouder voert  daarover besprekingen en maakt samen met de school plannen.

-Boven:  Chalid en Ashraf die een
voorstel voor veiligheid in het verkeer, 
en met name rond basisscholen, indienden.

-Rechts De bestuurstafel van het Jeugdparlement met onder meer de dagvoorzitters Teun en Florine. die naast de dagvoorzitter Bram zitten. Meetser Bram is namens de schoolbesturen aanwezig.

-Links achterin wethouder Eric Logister
die namens de gemeente dit parlement volgt.  

-Rechts de lijst van de aanwezige parlementsleden. Maar daar staan niet op: Jasmijn, Marente, Pepijn, Fien, Mila, Tijs, Vince, Bregje, Raui en Tess.

foto's © paul kriele, 3 november 2017.


Bericht van 31 oktober 2017 Nieuwe bijeenkomst Jeugdparlemennt met de respectboks
Met een respectboks dat alle basisscholen op hun schoolplein aan elkaar doorgeven wordt maandag 6 november 2017 de Week van Respect gestart. Dat gebeurt dankzij de het initiatief van twee basisschoolleerlingen, die lid zijn van het jeugdparlement, Thomas van Driel en Joris van Eijckeren. Joris en Thomas vormden een commissie  'Pesten stopt, respect begint'.

Op de vijfde bijeenkomst van het Bossche Kinderparlement [BKP] op vrijdagmiddag 3 november 2017, zullen ze die respectboks samen met wethouder Eric lLogister alvast demonstreren.
Op die zitting van het Kinderparlement zijn twee leerlingen van alle basisscholen afgevaardigd. Dat zijn leerlingen van de schoolbesturen ATO-scholenkring, stichting Signum, Stichting Leijstroom, de Jenaplanschool Antonius  Abt en basisschool Nour.

-Rechts: Thomas van Diel en Joris
van Eijckeren die een motie tegen het pesten indienden.
-Boven: De zitting van het Kinderparlement van 17 april j.l. . 


foto's © paul kriele,  17 april 2017.


Zie ook www.bosschekinderparlement.nl  en voor pesten: https://www.facebook.com/PSRB2017

Terug naar boven