Na 21 maart een coalitie van lokale partijen met o.a. Leefbaar en BVP

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2018 | Gewijzigd op: 22-02-2018
 Roos en Kagie gaan bij winst een lokale coalitie formeren

In’ Het Gesprek’ olv Jan Willen van den Akker  voorspelt Nol Roos [nu 3 zetels] met 7 zetels de grootste partij te worden en Paul Kagie van Leefbaar mikt op 4 à 5 zetels. Dat maakt tezamen 11 of 12 zetels.  
De 53-jarige Roos meldt dat hij met de kleine lokale partijen zoals de Bossche Groenen  en Leefbaar die coalitie gaat formeren. ‘Die belofte die ik nu alvast,’ sprak Roos stellig .


............
foto's © paul kriele, 20 januari 2015
en christel pennings [r.] .

Nol Roos van de
BVP en Paul Kagie van
Leefbaar, straks in een coalitie.

.......................................................................
 Kagie: ‘In acht van de tien punten  zitten we met de BVP dicht bij elkaar’. Waarop de gespreksleider Van den Akker reageert:  ‘Als ik jullie zo hoor dan komt er een gezamenlijke lijst  van BVP en Leefbaar'.  Maar dat werd door beiden ten stelligste ontkend.

Kagie beklemtoonde nog eens de overkomsten met de BVP in hun programmapunten zoals veiligheid en de woningbouw veiligheid. Roos, aarzelend op de vraag wat de BVP uniek maakt ? 'Wij zetten bijvoorbeeld in op gelijke monniken gelijke kappen zoals dat noodzakelijk is bij woningtoewijzing. 
Er mag geen verschil zijn.’

Kagies sterk punten zijn de zorg en veiligheid in de wijken. Op basisscholen wil hij de beste zorg –en   veiligheidsmensen inzetten die al vroeg alert kunnen zijn op ontwikkelingen bij de jonge jeugd van 8- 10 jaar, op wie de beginnende symptomen van criminaliteit is verlegd.

Kagie: ‘Met meer dan de helft van de partijen kunnen wij constructief samenwerken.


Overigens kwam de ook uitgenodigde PVV niet opdagen. Volgens Roos zitten er bij de eerste zes kandidaten op de PVV-lijst geen enkele Bosschenaar, althans zeker niet iemand die bekend is met de stad.Terwijl juist die lokale partijen het moeten gaan maken'.

 Terug naar boven