Roer omgegooid bij formatievorming

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2018 | Gewijzigd op: 19-04-2018

De vijf partijen die onder leiding van formateur Han Looijen onderhandelen over een nieuw bestuursakkoord, gooien het roer om.
Hun streven is in een nieuwe coalitie op een andere, vernieuwende manier te gaan samenwerken met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. De onderhandelaars horen graag welke ideeën daarover leven. Daarom gaan zij er op zaterdagmorgen 12 mei en maandagochtend 14 mei op uit. Op verschillende plekken zijn ze in de stad te vinden:
bijv.  in één van de stadsbussen, de bibliotheek of al varend over de Dommel. Binnenkort wordt hierover meer bekendgemaakt. 

olv formateur Han Looijen nieuwe aanpak.
......................................................................

De informatie en suggesties die de onderhandelaars krijgen aangereikt, worden daarna door de vijf partijen besproken. Inwoners die de onderhandelaars niet tegen het lijf zijn gelopen, zijn natuurlijk ook welkom om hun ideeën te delen. Dat kan straks gedurende een bepaalde periode via de facebook pagina en het twitter account van de gemeente. Ook die informatie wordt doorgeleid naar de onderhandelaars.

Vertegenwoordigers van VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang hebben een eerste opsomming gemaakt van centrale thema’s en belangrijkste onderwerpen. Deze worden de komende dagen verder uitgewerkt. Ook vragen de partijen in het verdere verloop van hun besprekingen, interne en externe deskundigen om advies. Het uitgangspunt van de vijf partijen is om te komen tot een bondig bestuursakkoord op hoofdlijnen.