PvdA & VVD dienen voorstel 'Steunpakket' in voor meteen na de crisis

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-04-2020 | Gewijzigd op: 06-04-2020
 

......................
De fracties van PvdA en VVD dienen in de raadsvergadering van dinsdag 7 april 2020- gezamenlijk [als oppositie én coalitiepartij]- een voorstel in om meteen na de crisis met een steunpakket te komen. Dat pakket is bedoeld om ondernemers, bouwbedrijven, maatschappelijke en culturele instellingen en sportclubs over de dip van de coronacrisis heen te helpen.  
'Van de ene kant staan er miljoeneuitgaven op stapel, maar de actualiteit is geheel anders,' zeggen de beide fractievoorzitters, Pieter Paul Slikker van de PvdA en Rolf Geers van de VVD. Daarmee duiden zij ook op de toekomst van het Kruithuis als vesting- en watermuseum en  de noodzakelijke  investeringen in de onderwijssector. Ook vragen zij aandacht voor de in armoede levende Bossche burgers en de kleine  horeca die het niet haalt. Dan is er nog niet eens gepraat over de derving aan inkomsten bij  instellingen op gebied en van muziek en theater.
De VVD en PvdA bereiden alvast scenario’s voor die inspelen op, wat zij noemen, een ‘intelligente lockdown’ in allerlei sectoren.