Lijsttrekkers gemeenteraad maart 2010

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-09-2009 | Gewijzigd op: 26-01-2010
>>Onderaan twee 'nieuwkomers.. '
De lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart  2010 dienen zich aan.

Aanvankelijk zou de huidige wethouder Jetty Eugster de CDA- gemeenteraad- verkiezingslijst gaan aanvoeren. Maar dat wordt de 27-jarige Jan Hein van Beers, zoon van Frank van Beers, oud-wethouder van Rosmalen resp. Den Bosch en huidige burgemeester van Boxtel. 
Van Beers, die International Business studeerde aan de UVT, is momenteel werkzaam als trainee bij diverse ministeries.-Hermie van Ommeren wordt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 de lijsttrekker van de PvdA.
-Bert Pauli [56 jr.] , de huidige wethouder van Financiën, Economische Zaken en Toerisme, Bouwhistorie, archeologie, monumenten, Stadsarchief, P&O, Afvalstoffendienst enGebouwenbeheer, wordt de lijstrtrekker voor de VVD. 
Recentelijk werd Pauli door de Brabantse ondernemers verkozen tot beste wethouder van Noord-Brabant.


-Paul Masselink is lijsttrekker voor Stadspartij Knillis
--Voor Groen Links zal de huidige wethouder Bart Eigeman de lijststrekker worden.
Eigeman heeft de portefeuilles van Jeugd en Onderwijs, Verkeer en Vervoer, Wijken en Grote Stedenbeleid.

Nog een echte Bosschenaar, Paul van der Krabben gaat als lijstrekker van Bosch Belang die partij, waarvan hij toch al fractievoorzitter is, leiden naar een goede verkiezingsuitslag. Leefbaar met Paul Kagie


Ton van Bussel van Rosmalens Belang.-Cécile Visscher voert in de politieke strijd om zetels in de gemeenteraad de SP aan.
-Voor Rosmalens Belang staat Ton van Bussel wederom op positie 1.

Nieuwkomers
-Een van de nieuwkomers is Jan Smit, de Bosschenaar die werkzaam is bij RTL- nieuws. Zomer 2009 maakte D66 bekend dat Smit zich als lijsttrekker voor  D66  gaat profileren.

-Hanneke van Doremalen-Welten stapt over van Leefbaar Den Bosch naar Trots op Nederland. Van Doremalen begint al in januari 2010 in de raad als fractielid van Trots op Nederland.
De zanger Cees Vermeulen-Windsandt staat als lijstduwer op plaats 19, onder aan de kieslijst van TON.  
-Voor de nieuwe partij 'De Bossche Groenen voert - waarschijnlijk -  het groene Bossche boegbeeld -Judith Hendrickx de lijst aan.

Terug naar boven