'Trots' presenteert program/ Rita Verdonk komt

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-01-2010 | Gewijzigd op: 24-01-2010
Vanavond - maandag 4 januari 2010 - heeft 'Trots op Nederland', afdeling Den Bosch haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. Dat gebeurde in Stadscafé Den Burger [Orthenstraat] in aanwezigheid van het bestuur en alle 19 kandidaat- raadsleden die hopen op een zetel in de nieuwe gemeenteraad die in maart 2010 aantreedt. 'De groei overtreft onze stoutse verwachtingen,' aldus de locaal partijvoorzitter Dick Schouw, die memoreerde dat de afdeling Den Bosch in oktober 2009 werd opgericht en nu al 70 leden telt. 
Op het eind van het individueel voorstellingsrondje maakte lijsttrekker Hanneke Welten-van Doremalen* de bijzondere speerpunten bekend**.
Na afloop van haar aandeel kondigde het voormalige Leefbaar-raadslid aan dat Rita Verdonk op 23 januari 2010 naar Den Bosch komt. Op die dag organiseert TON in Perron-3 in Rosmalen  een dag met debatten, onderlinge gesprekken bij een kop koffie en na afloop een zakendiner met invloedrijke - landelijk bekend staande - ondernemers. Het bezoek van Rita Verdonk wordt geopend op het Kerkplein waar de aftrap van de verkiezingscampagne van Trots wordt gegeven. Daarna bezoekt zij de Sint Jan.

Cees Vermeulen Windsant [Mike Vincent]  staat als lijstduwer op de lijst van TON afdeling Den Bosch. Cees componeerde er een speciaal lied voor: 'Oh, ik ben zo trots op Den Bosch'. 
De zanger werd 65-jaar geleden in de Visstraat geboren en brengt deze maand een nieuwe cd uit met 5 Bossche nummers.


foto © paul kriele, 4 januari 2010.

Tot slot van de avond zong Mike Vincent [Cees Vermeulen Windsant]. De Bossche zanger die net met de AOW is gegaan, was twee jaar geleden aanwezig op de partijpresentatie vanTON op het Haagsche Malieveld [29 november 2008].waar ook tegen het rookverbod werd geageerd. Mike:  'Daar is op mij als niet-roker het virus van Rita Verdonk overgeslagen. Ik stelde haar voor een eigen Bosch lied voor Trots te componeren. Het komt nog deze maand met 4 andere Bossche nummers uit. De eerste regels van 'Ik ben zo trots op Den Bosch': Oh ik ben zo trots op Den Bosch, die stad zal ik nooit vergeten.'

*Lijsttrekker
De ene keer staat de naam als Van Doremalen-Welten en de andere keer als Welten-Van Doremalen geschreven.

**Speerpunten:
Op de ontmoeting waren een 30-tal bij TON betrokken Bossche burgers aanwezig. Daar presenteerde Hanneke van Doremalen de speerpunten van de Bossche fractie. 'Die moeten het verschil maken tussen onze partij en de rest.'
geen betutteling, noch van horecaondernemers, noch van winkeliers, maw: vrijheid van ondernemen wat wil zeggen vrije openingstijden van winkels en café's, geen opgelegd rookverbod in de horeca, een bovengrondse vrije parkeerbaan, die energetisch verantwoord en milieuvriendelijk is, het om de 4 jaar rouleren van het ambtelijk apparaat omdat ze moet uitvoeren ipv besturen, de zorg mag niet in kwaliteit achteruit gaan, geef de jeugd haar eigen verantwoordeijkheid bijvoorbeeld bij de organisatie van een festival of disco, de aanleg van een stadsstrand bij voorkeur in het Paleiskwartier.


Terug naar boven