Balkenende staat even in het centrum[vanDen Bosch]

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-01-2010 | Gewijzigd op: 17-01-2010
Hartje Den Bosch, hartje stad. Voor het CDA een uitgelezen plek om haar verkiezingscampagne rond de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande te starten. Dat gebeurde zaterdag 16 januari 2010 rond het middaguur in Brabants hoofdstad waar de premier op een toeter drukte. Den Bosch was uitverkoren omdat het CDA vindt dat zij - en zeker in Den Bosch - veel aan stedelijke vernieuwing doet. 
Veel nieuwsgierig publiek op het Kerkplein  en nog meer CDA politici, lokale alswel landelijke coryfeeën omringden de premier. Minister Ab Klink en staatsecretaris Marja van Bijsterveldt en kamerleden gingen samen met de raadskandidaten in gesprek met de Bossche inwoners.
Maar de deze week vaak belichte Balkenende ontweek vragen over nationale aangelegenheden, met name de IRAK-oorlog. 
 
 Aankomst van premier Jan Peter Balkenende in de Kerkstraat.  foto's © marc venrooij, 16 janari 2010.
   
 Aanplakbiljetten met lijsttrekker Jan-Hein van Beers in de Gasselstraat  en... ... rechts met vader-burgemeester-  Hans van Beers.

De aftrap van de CDA-campagne op het Kerkpein.
Lijsttrekker Jan-Hein van Beers presenteerde samen met premier Balkenende voorafgaand aan de CDA-nieuwjaarsbijeenkomst in het provinciehuis, de kandidaten van de CDA-verkiezingslijst.
Drukte en promoactiviteiten van de premier. foto's © marc venrooij, 16 januari 2010.
Met een toeter gaf Balkenende het startschot voor de CDA-campagne vanuit Den Bosch. Jan Hein van Beers [m.] maakte de kandidatenlijst bekend.


Hirsch Ballin antwoordde op vragen van journalisten hoe de toename van overvallen [met name op woningen] te bestrijden: 'Vaker surveilleren, meer cameratoezicht en doorrechercheren als de overvallers eenmaal gepakt zijn.' Landelijke [links] en locale prominenten met bisschop Hurkmans.

foto's© marc venrooij, 16 januari 2010.
Boven: Rombouts wordt belaagd door CDA-schonen.
Rechts: en Balkenende plakt nog gauw een stikker op een elektro- CDA-promoauto.
Premier Balkenende riep als eerst op de vraag over de toename van overvallen: 'Hard aanpakken!'  en liet toen de woorden 'preventie en repressie' vallen.
Op de vraag over de zorg zei Balkenende dat '.. door de vergrijzing een andere aanpak van zorg noodzakelijk wordt. Daarover moeten we nadenken hoe we in de zorg op die vergrijzing gaan inspelen'.
Terug naar boven