Groen Linksdeputatie was in Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-02-2010 | Gewijzigd op: 23-02-2010
Maandag 22 februari 2010 bezocht een deputatie van Groen Links Den Bosch. Het bezoek was voornamelijk op het onderwijs gericht. De groep olv Tweede Kamerlid Kees Vendrik, die de drukke Femke Halsema verving, kreeg een rondleiding door de BBS Haren/Donk/Reit,  waar Bart Eigeman en 'schoolmanager' Fons van Heesch hen informeerden.
 
Ontvangst door de wethouder van Groen Links Bart Eigeman in de Brede Bossche School. In het midden -met rode sjaal - 2e Kamerlid voor Groen Links Kees Vendrik. Eigeman is de wethouder met onder meer de portefeuille onderwijs en heeft talentontwikkeling centraal staan in zijn beleid.
foto's © herman van boxtel, 22 februari 2010.
Onderweg naar het IC-lokaal in de kelder, waar minder herrie heerst. Links Fons van Heesch, midden wethouder Bart Eigeman rechts Kees Vendrik.

In het gezelschap zaten ook de kandidaat- raadsleden onder wie het zittend raadslid Ruud Schouten .
De stedelijk coördinator Onderwijs Arnold Reijen en schoolmanager Fons van Heesch gaven een toelichting op het gebruik van het gebouw en de preventieve werking die er van uitgaat. Deze school, annex wijkgebouw met theater,  bespaart de gemeenschap veel geld, zo bleek hen. Sterker het levert nog geld op ook. 
Dit centraal in de wijk gelegen gebouw is een groot succes. Maar er bleek wel dat sommige ouders hun kinderen naar een school buiten de wijk sturen. De reden is nog niet echt bekend.

wijktheater en wijkwinkel
 
Een mini-wijktheater voor 2-90 jarigen was het meest opvallende voor de bezoekers.

foto's © herman van boxtel, 22 februari 2010
Een aanbod van  populair tot klassiek, het theater is een succes voor de school, voor de buurt en voor het verzorgingshuis om de hoek.


De school is, zoals de cijfers doen blijken, een groot succes.. Een Groen Linkslid die het bezoek al direct online plaatste..


Terug naar boven