VVD campagne start in Den Bosch met Mark Rutte

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-05-2010 | Gewijzigd op: 19-05-2010
In de namiddag van dinsdag 18 mei 2010  -het werd al tegen zevenen - kwam lijsttrekker van de VVD Mark Rutte eindelijk aan op de Bossche Markt omringd door een cordon wit gejackte en met balonnen uitgeruste VVD-ers. 'Daar werd op het bordes van hotel Central de landelijke campagne van de VVD gestart met nagenoeg alle partijcoryfeeën, te weten  de lokale [wethouder Bert Pauli en de provinciale en de landelijke  liberalen, die op de verkiezingslijst staan.

Tegen zevenen dinsdagnamiddag 18 mei 2010 arriveerde Mark Rutte van de VVD voor een verkiezingscampagne door de stad. De VVD-bus was vertraagd door opstoppingen bij Everdingen en Beesd.
Bij aankomst op de Markt hield Rutte op het bordes van Central eerst nog een toespraak louter tot liberalen. Het ontbrak er nog aan publiek.
  BovenVan Hotel Central uit begon een wandeling via de Hooge Steenweg naar het station.

foto's © studio van elten, [l-boven] en paul kriele, 18 mei 2010.

-
-Boven: Opvallend genoeg waren er ook twee groepen demonstranten,  een juffrouw die in Amsterdam in de zorgsector werkzaam is en speciaal  naar Den Bosch was afgereisd met een billboard met teksten gericht  tegen het  VVD-program, zoals 'De economie kan nog wat minder graaiende VVD-ers gebruiken'.
-Rechts boven: Een gefingeerde lijst 17 met jongeren die protesteerden tegen het niet beschikbaar zijn van woonruimten voor jongeren en de overtollige kantoorparken. Ze  bivakkeerden op de Markt in Iglotentjes...
De pers stroomde en masse af op dit  theaterstukje.
-Rechts: Veel tv-teams waren aanwezig, waaronder RTL, NOS, Omroep Brabant en BNN met Sophie Hilbrand en  Filemon Wesselink.
Links:  Enkele VVD hotemetoten onder wie wethouder Bert Pauli [2e v.l.] gedeputeerde Onno Hoes [m.] en de directeur-generaal OCenW Ed Kronenburg [r.] .

foto's © paul kriele, 18 mei 2010.
Rechts: Op de Markt was veel politie [surveillances, bikes en te voet] aanwezig en ook particuliere beveiligingdiensten.
Wethouder Pauli voor C&A in gesprek met een team agenten.
 
Mark Rutte zette zich in zijn toespraak af tegen de PVdA, '...de partij die zegt op te komen voor Jan Modaal maar juist door de afschaffing van de hypotheekrente juist deze groepe benadeelt.  De PvdA legt de rekening bij modaal Nederland neer.'
Rutte gaf de stad een pluim:  'De mooiste stad van 't land, waar ik  ook nog gewerkt heb.
Die stad is nu helemaal in handen gekomen van de VVD.
We gaan knokken om dat voort te zetten voor steun in geheel Nederland.

Als de PvdA aan de macht komt leidt dat tot nog meer staatsschuld en minder banen,' sprak een opgetogen Rutte die alom applaus kreeg. 'Het is een keuze, Gaan we Links, of kiezen we voor de VVD, want wij gaan de staatsschuld onder controle kringen, we gaan de belastingen verlagen en investeren in het onderwijs en de infrastructuur.' 

Terug naar boven