'De krant' zet liefdesduo Jan Smit +Hermiev.Ommeren in the picture

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-02-2011 | Gewijzigd op: 20-02-2011
Het Brabants Dagblad opent vandaag - zaterdag 19 februari 2011 - de Bossche katern met een verhaal over de prille relatie tussen D66-fractieleider Jan Smit en de vijf jaar oudere PvdA-fractieleider Hermie van Ommeren.
Aanleiding van deze publicatie is de Politieke Kletsavond van donderdag 17 februari 2011 in de Knillispoort. Daar gingen  Smit en van Ommeren bij nagenoeg elk van de zes deelnemers over de tong. 
De 47- jarige Jan Smit heeft al vanaf de verkiezingen van maart 2010 een relatie met de roze/rooie politica. Smit, eindredacteur bij RTL-nieuws/RTL-Z, waar hij voor RTL Nederland tot OR-voorzitter is gekozen, is deze maand verhuisd van de Clarastraat naar een flat op de Zuidwal.  
De vrijgezel Smit, telg uit de bekende Bossche stoffen- en kledingfamilie Boelens, is pas vanaf 2009 D66-fractieleider van de  rood-roze partij, die na de gloriejaren onder Peter Claesen en Jan van Berkom sedert maart 2010 in de raad terug is van weggeweest.
De 53-jarige Hermie van Ommeren is al vanaf 2006raadslid en dan voor de PvdA. Zowel in 2006 als wederom in 2010 werd zij tot lijsttrekker verkozen en ook weer tot fractievoorzitter aangesteld.

Van Ommeren, eerder getrouwd geweest, is Nijmeegse van geboorte, maar opgegroeid in Dodewaard.De in Rosmalen woonachtige  Van Ommeren is plaats vervangend griffier van de gemeenteraad van Geldermalsen en secretaris van de raadscommissie Grondgebied.

Jan Smit [r.] en partner Hermie van Ommeren [l.] op de Politieke Klets in gesprek met burgemeester Rombouts en Wilma van Dartel [2e v.r.].

foto © paul kriele, 17 februari 2011.