Protest en vragen rond aanplakbiljetten

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-02-2006 1. Actie JanusKiep [-site] tegen locale politiek
2. Bosch Belang stelt vragen over aanplakmogelijkheden
De site Janus Kiep is een actie begonnen tegen de programma's van de lokale politiek. Die houden de kiezers allerlei beloften voor maar vergeten de jongeren. Er is een tekort aan huisvesting en voorzieningen voor jongeren, met name studenten, aldus Janus Kiep Kiep. Ter ondersteuning van die kritiek zijn de verkiezingsborden met folie overgeplakt. 
De actie is een initiatief van Janus Kiep samen met de studentendispuut Echinops ritro. Janus Kiep constateert dat steeds meer jongeren door gebrek aan huisvesting naar elders verkassen. 
Studenten van Echinops Ritro hebben op woensdagavond in de binnenstad de verkiezingsborden met folie overgeplakt.

Vrijdagmorgen hebben we overigens geen locaties meer gezien waar iets aan het overplakken met zilverfolie herinnerde.

De studenten van Echinops Ritro die op woensdagavond in de binnenstad de verkiezingsborden met folie overplakten.
Vrijdagmorgen hebben we overigens geen locaties meer gezien waar iets aan het overplakken met zilverfolie herinnerde.

 

2. Bosch Belang
Bosch Belang mocht in de commissievergadering van 6 februari 2006b van burgemeester Rombouts geen affiches bevestigen en op lantaarnpalen. 'Wij willen u nogmaals wijzen op uw voorbeeldfunctie', was het argument van de burgemeester na een verzoek van fractieleider Paul van de Krabben. die hem verwees naar de daartoe speciaal opgerichte 38 verkiezingsborden.
Echter voor deze politicus, die vaak zijn nek uitsteekt en nabij het Heetmanplein woont, werd het vanmorgen even zwart voor zijn ogen. Een van die 38 locaties die door Rombouts als aanplakmogelijkheid was bedoeld, en toevallig vlak voor de deur van de eerste man van Bosch Belang staat, zat achter landbouwplastic verscholen. Bossche studenten hadden het geheel ingepakt als protest tegen de onvolledige verkiezingsbeloften van de Bossche partijen. 

De verkiezingsborden op het Heetmanplein die donderdagavond door landbouwplastic aan het zicht waren onttrokken
foto © pvkr,16 februari 2006.

 

Die actie van Janus Kiep ism de studentenvereniging, waarmee Van der Krabben wellicht onbekend was, deed hem inderhaast de pen pakken en om alsnog een protestbrief naar Rombouts en de pers te sturen, waarin hij aankondigt alsnog enkele affiches aan lantaarnpalen te zullen hangen.
De actie wijst tegelijkertijd naar de eigen site van Janus Kiep die met een verkiezingswijzer is begonnen. De site beweert dat de partijen zieltjes proberen te winnen terwijl ze geen oog hebben voor diverse minderheden.

Terug naar boven