Oliebollen voor politieke bollebozen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2007 Als dank voor het schrappen van de bezuinigingen voor culturele instellingen brachten zijn 'een warme groet' aan de gemeenteraadsleden. Dinsdagavond 18 december 2007 werd bij het Bestuurscentrum oliebollen gebakken en aan de raadsleden uitgereikt. Achter de ludieke actie zat kunstenares Liesje Diemont die haar 'Kleinste cafetaria van de Benelux' op de stoep bij het Bestuurscentrum had geparkeerd. De assistenten van het kleinste cafetaria van de Benelux, dat geïnstalleerd was voor het Bestuurcentrum. Het motto: Onze oliebollen zijn uw realiteit..
 
foto's © gerard monté, 18 december 200
7.

 

De raadsvergadering werd onderbroken om de raadsleden op een bol te trakteren. Van het College nam alleen wethouder Rodney Weterings een oliebol.  De uitwerking kwam van Olga Raaijmakers projectcoördinator van UIT punt 's-Hertogenbosch. Liesje Diemont - net terug van haar reis naar Noorwegen, kwam nog net op tijd binnenhollen. 
Middelbare scholieren die het debat op de tribune gevolgd hadden over het bomen over de bomen, zeiden dat ze er niet veel van verstaan hadden. Ze kregen ook een bol.

Burgemeester Rombouts kondigde de oliebollen, die in de pauze uitgedeeld zouden worden, aan. Maar eerst moest er nog even iets
besproken worden. De raad en de tribune waren toen al onrustig gemaakt en moesten tot aandacht gemaand worden.
Rombouts hield het zelf bij een kopje thee met een maxima-koekje. De burgemeester sprak in de pauze nog wel even met Olga Raaijmakers en met de kunstenares Liesje Diemont.

Ben Wagemakers en Paul Kagie knoeiend met de poedersuiker hilariteit bij Jan van Heijningen, Paul Kagie en H van Olden
Rechts: Paul van der Krabben met Olga Raaijmakers. 
Links: Geen Aziatische gevechtsscene maar suiker afkloppen door Mieke Tettero.

foto's © gerard monté, 18 december 2007.
 


Boven: CDA-ster mevrouw Thelissen-Jansen.
Rechts boven: Jan Hoskam, D. Ozkanli en Paul de Wildt.
 Rechts: Wethouder Geert Snijders.

foto's © gerard monté, 18 december 2007.

 Terug naar boven