Rombouts mengt zich in PVV-strategie 'Oost-Europa'

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-02-2012 Burgemeester Ton Rombouts heeft  tijdens de plenaire vergadering van het Comité in Brussel publiekelijk en nadrukkelijk afstand genomen van het PVV meldpunt-Oost-Europeanen. 'Beschamend, 'aldus Rombouts.
De opmerking werd uitgesproken voorafgaand aan de bespreking van het agendapunt ‘advies De toekomst van de culturele hoofdstad van Europa’. [zie artikel Rombouts in Brussel over Culturele hoofdstad dd. 14 februari 2012] 


Rombouts heeft zich - als lid van de bestuurlijke delegatie 'Comité van de Regio’s inzake de Culturele Hoofdstad, dat vandaag 15 februari 2012 in Brussel bijeenkwam, gemengd in de kwestie rond het 'Meldpunt 'Oost Europeanen' van de PVV.
foto © gerard monté, 1 februari 2007.

De Bossche burgemeester bracht op subtiele wijze het standpunt van de delegatie onder de aandacht door te vermelden dat hij als lid van het Comité op uitstekende en deskundige wijze wordt ondersteund door een deskundige medewerkster van Poolse origine: mevrouw Magdalena Piotrowska.
De Nederlandse delegatie bestaat onder meer uit: CdK Wim van de Donk, de burgemeesters uit Houten, ’s-Hertogenbosch, Delft en Oisterwijk en een aantal wethouders en Gedeputeerden.

De leden van de Nederlandse delegatie zegden met afschuw kennis te hebben genomen van de inrichting van het meldpunt, welk intiatief zij 'beschamend, ongepast en discriminerend' vinden.