Grote protestmars van Molukkers tegen IndonesiŽ

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2012 | Gewijzigd op: 15-04-2012
Op de jaarlijkse Hari Peringata* -vrijdag 13 en zaterdag 2012-was de de grote protestmars het meest opvallende voor het publiek Zaterdag namiddag trok door Het Bossche Broek van Vught  naar Den Bosch en terug een grote mars 'Walk4Maluku'. Die bestond uit van wandelaars, fietsers en motorijders Peringtan Motor Ride Out], al of niet met vlaggen en tekstborden uitgerust. Elke regio van de Molukken nam aan de protestmars deel en was met een eigen vlag herkenbaar.

Slechts een summiere weergave van een grote en opvallende protestmars van Molukkers tegen het -door Indonesië -onterecht gevangen zetten van Molukkers. Zuidwal: Het staartje van de stoet zaterdag 14 april 201217.15  uur met de veegwagen.
foto's  paul kriele, 14 april 2012.

Het waren Nederlanders van Molukse afkomst die protesteerden tegen het onterecht vastzetten door Indonesië van mannen/vrouwen uit de  Molukken. Tevens werd aan de manifestatie een geldinzamelingsactie gekoppeld om het vrij krijgen van gevangen te kunnen bekostigen. Daartoe zet zich het PAK [Perintis Aksi Kilat] in.

De mars eindigde in het Molukse kamp aan de Lunettenlaan in Vught waar zaterdagavond een benefit slotfeest werd gehouden. 

*Hari Peringata
Deze dag is tevens de herdenkingsdag van de dood van mr. Dr. ChR. R.S. Soumokil.

In het hele land vonden vrijdag 13 en zaterdag  14 april 2012 bijeenkomsten, demonstraties en feestavonden plaats.
Op de foto de Tielse benefitavond 'For Maluka' met de rockband Orlemans, Tahamata & Latumahina.