Provinciale politici in debat met zestig jongeren

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-11-2012 | Gewijzigd op: 07-11-2012
Uit het Provinciaal jeugddebat van 6 november 2012 zijn 13 winnaars geselecteerd die gaan deelnemen aan het Nationaal Jeugddebat, dat in april 2013 in de Tweede Kamer plaats vindt.
13 Brabantse jongeren  nemen in apri 2013 deel aan het Nationaal Jeugddebat.

Gisteren -6 november 2012- namen 60 Brabantse jongeren, van 12 tot 18 jaar, in het provinciehuis deel aan het debat. Zij  confronteerden de Statenleden met hun gepeperde mening. Dertien van hem kwamen als de beste te voorschijn.  
jongeren zijn geselecteerd als beste debaters. Met hun overwinning veroverden zij een plaats bij het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer. Opvallend is het dat er onder de deelnemers geen jongeren uit Den Bosch of omgeving zaten.....

Na een voorbereiding 's morgens probeerden de teams Statenleden Jeffrey van Agtmaal (CDA) en Jeroen Hageman (D66) van hun ideeën en meningen te overtuigen. Het debat werd geleid door Tim Kouthoofd (VVD). De jongeren vroegen onder meer aandacht voor bewustwording van de voordelen van biologische producten en een aantrekkelijk, efficiënt en duurzaam openbaar vervoer. Ook pleitten de deelnemers ervoor om jongeren meer te betrekken bij de provinciale politiek. Daarnaast werden er stevige statement afgegeven, zoals ‘Kunst en cultuur is het middel voor verdraagzaamheid’ en ‘Jongeren hebben een stem, u verdient het om deze te horen’.

De winnende deelnemers zijn: Niama Dhawtal (Eindhoven), Damian Storimans (Roosendaal), Giulia van Zwam (Alphen), Remco van Doren (Eindhoven), Bahana Salaimon (Heesch), Leroy van Halen (Maasbommel), Saar Michielsen (Eindhoven), Willem Hillenaar (Cuijk), Nick Martens (Nistelrode), Willem van Boxtel (Tilburg), Mayk van Houtert (Cuijk), Luuk Ritmeester (Waalre) en Freek Klaasen (Raamsdonksveer). 
Zij gaan in april 2013 in debat met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers.