Blok D66+PvdA: Komst van Lisette vd Swaluw als fractieleider PvdA

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2013 | Gewijzigd op: 27-11-2013
Met de komst van Lisette van der Swaluw, als de nieuwe fractieleider van de PvdA, ontstaat er een bijzondere situatie in de raad. Hadden we al de rood-groene 'coalitie' tussen de PvdA en D66 dankzij de vertrekkende fractieleider Hermie van Ommeren en Jan Smit, de fractieleider van D66.
Nu is tussen die twee raadspartijen een nieuwe band benadrukt door Lissette als fractieleider van de PvdA, die samen leeft met oud-D66 wethouder Peter Claessen. Naast een politieke, ook weer amoureuze constellatie.
Bovendien bekleedt Claessen sedert kort het voorzitterschap van Hartje 's-Hertogenbosch, die vaak met de gemeente debatteert, overlegt en soms daarmee in de clinch ligt.

Lisette van der Swaluw de nieuwe fractieleider van de PvdA.


Van der Swaluw, die nog redelijk kort raadslid is, was voorheen communicatieadviseur bij de Kamer van Koophandel en journalist bij het Brabants Dagblad. Zij is de motor achter de PvdA-debatten in de Openbare Bibliotheek.
In de raad had zij de portefeuille Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. In haar politieke ambities zet zij zich in voor de burgers die het in de huidige samenleving moeilijk hebben.

zie ook bericht 'Van der Swaluw volgt Hermie van Ommeren op als fractieleider PvdA' dd. 25 november 2013