Opening Het Viswijf op Jeroen Boschplein op 3 oktober 2019

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2019 | Gewijzigd op: 27-09-2019

Het nieuwe  restaurant van Stijn Kuijpers en Hanneke Hanekamp 'Het Viswijf'  opent op 3 oktober 2019 aan het Jeroen Boschplein/Mgr.Prinsenstraat.

Stijn meldt in een promotiebrief: Een bar en restaurant dat vis ademt: voor lunch, borrel en diner, en natuurlijk begeleid door de wijn van Wijn bij Stijn. De vis ligt in het restaurant op ijs en gasten kunnen zelf hun vis uitzoeken. De gerechtjes zijn merendeels klein en goed om te delen. Ook kun je een hele kreeft of een hele vis uitzoeken, die bereid wordt naar keuze van de gast: in zoutkorst, grill, en papillotte of gefileerd.
De wijnkaart is uitgebreid, zoals je kan verwachten van deze mensen: 15 wijnen per glas en 50 per fles. Naast wijn zal ook bier een grote rol spelen. Het Viswijf serveert met veel trots Château Neubourg als huispils van de tap, en zal daarnaast 3 wisselende tapbieren hebben en 15 flesbieren.

Reserverenvoor Het Viswijf dat geopend is van woensdag t/m zondag: doordeweeks vanaf 17.00 uur  en in het weekend vanaf 12.00 uur, via info@hetviswijf.com  
Het Viswijf is gefinancierd dmv crowdfunding: deze was binnen 5 weken volledig vol. Kijk voor info op www.crowdaboutnow.nl/hetviswijf

Bericht van 31 mei 2019: 'Wijn bij Stijn' uit de Kruisstraat 35 neemt Vita Verdi over
 


-Links: Restaurant Vita Verde op het
Jeroen Boschplein/Mgr.Prinsenstraat.foto © van amelsfoort.
 
-Rechts: Interieur van 'Wijn bij Stijn' op Kruisstraat 35.   Rechts Compagon Hanneke Hanekamp..

foto © paul kriele, 30 mei 2019.
 

De overname  gebeurt middels een crowdfundactie, getiteld crowdaboutnow*. De nieuwe naam voor de visbar/restaurant is ‘Het viswijf’. 'Opvallend ..’ en dat moet ook,’ aldus Hanneke Hanekamp: ’Het bekt lekker, klikt onwijs leuk en beklijft.’
Stijn Kuijpers begon in maart 2015 met een wijnbar op Kruisstraat 35**. De crowdfundactie, die er uit bestaat dat elke 'aandeelhouder'€ 1.000 doneert [waar tegenover een gratis diner staat....]  is al tot bijna 50 % genaderd. En dat is ook het moment om door te pakken en de publiciteit in te gaan, zegt Hanneke Hanekamp.
Dit weekeind 31 mei en 1 en 2 juni 2019  is het op 'Gezellige Zaken', waar natuurlijk ook Stijn en Hanneke staan, alom nieuws..

*'Zie de website https://crowdaboutnow.nl/het viswijf

Zie ook bericht van 22 januari 2014 Nieuw restaurant Vita Verde op Jeroen Boschplein/Mgr.Prinsenstraat.

** Bericht van 20 januari 2015 : Nieuw foto van 'Wijn bij Stijn' op Kruisstraat 35.
Kruisstraat 35, voorheen restaurant
Antonio, waar Wijn bij Stijn is gekomen
.

fotyo © paul kriele, 28 mei 2015.

Op Kruisstraat 35, de voormalige Bodega Antonio van Jos van Stiphout, gaat in maart een wijnbar open. Dat initiatief komt van Stijn Kuijpers, die zich, na de hotelschool in Leeuwarden, bekwaamde in de vinologie.
Werkend in Disneyland Parijs ontmoette Stijn Carmen, die later zijn vrouw zou worden. Met Carmen keerde hij terug naar Nederland en vestigde zich in 2006 in Den Bosch.
 Stijn Kuijpers aan zijn wijnbar in Spanje. Op Kruisstraat 35 gaat in
maart  2015 de wijnbar 'Wijn bij Stijn' open.

Voordat Stijn de idee van een eigen wijnzaak oppakte, was hij als manager werkzaam bij een verzekeraar en gastheer in een restaurant.
Naast de wijn [ 3,60- 9,00] serveert Stijn ook kleine lekkernijen zoals een kaasplank, charcuterie of zalm.
‘Wijn bij Stijn’ kent ook een kleine kaart met hoofdgerechten tot  € 15 en enkele voor- en nagerechten.
De inrichting is bedacht door het Eindhovense Blok meubels. Kenmerken zijn de sobere uitvoering en de warme tinten.
Hoewel Carmen Spaanse is, willen beiden het liefst in Den Bosch blijven, de stad die hen erg bevalt en waar zij zich al negen jaar thuis voelen.
Foto Kruisstraat 35, waar Stijn Kuijpers in maart 2015 een wijnzaak gaat openen.

Terug naar boven