Komst van koffie- en theezaak op Kruisstraat 12

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2016 | Gewijzigd op: 13-10-2016
De volgende week zaterdag 22 oktober 2016 gaat op Kruisstraat 12 [voorheen bloemisterij ‘De Halve Mane’] de koffie- en theezaak DRAB, Beans en machines open. Het is een winkel/ lunchroom [kleine horeca] met als specialiteiten de beste koffiesoorten, zoals ECM en Mocca Masters. Die worden geserveerd met klein gebak. Ook verkoopt DRAB, Beans en Machines, zoals de naam zegt, koffie-apparaten.

Merijn Kuiper [l.] en Tom Wingens beginnen op Kruisstraat 12 een koffie -en theehuis DRAB, Beans & Machines.
Het historische pand op Kruisstraat 12, waar
DRAB, Beans &  Machines zaterdag 22 oktober 2016 start.


De managers van DRAB, Beans & Machines zijn Merijn Kuiper en Tom Wingens. Zij namen het initiatief om in Den Bosch deze eerste ‘special koffiezaak’ te starten. ‘Onze zaak voegt iets toe,’ zeggen Tom en Merijn in koor. ‘ Wij hebben voor de Kruisstraat gekozen vanwege de uitstraling én.... om ‘de loop’. Ons streven is om in de stad het koffieniveau nog verder te versterken.’
De voorgeschiedenis van beiden is zakelijk, speciaal gericht op het ondernemerschap.
Eigenaar Merijn Kuiper, die in de koffiebranche ervaring op deed: ‘Ik ben een echte koffiefreak en met name in de slow koffie,’ zegt de jonge ondernemer.
De naam Beans & Machines betekent dus dat er in hun assortiment naast koffie en thee ook koffieapparaten zit.

Het oude pandje van 1603 straalt sfeer uit. Beiden hebben het interieur opgeknapt en ingericht met behoud van de bouwkundige –historische- elementen, zoals het rode balkenplafond en enkele oude muursteenfragmenten.
De volgende week 22 oktober is de echte opening van dit koffie-en theehuis. De dagen ervoor gaan Tom en Merijn proefdraaien. DRAB, Beans & Machines is alle dagen vanaf 7.00 -18.00 uur geopend, behalve op maandag. Op de koopavond tot 21.00 uur.