Verbouwing Het Oosten Kruisstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-10-2003 Chinees/Indisch restaurant Het Oosten aan de Kruisstraat gaat komend voorjaar ingrijpend verbouwen. De afhaal aan het 1e Korenstraatje vervalt. Er komt één hoofdingang aan de Kruisstraat. Hoewel er aan de buitenzijde van het monumentale pand nauwelijks een metamorfose gebeurt, krijgt het interieur een riantere en verfrissende opzet. Beneden is, behalve twee eetafdelingen, ook een bar gepland en boven een lounge restaurant dat ook geschikt is voor partijen. Het Oosten van mijnheer K. Ma kreeg in 1978 met het Nieuw Oosten in de Rompert, een zus. Beiden zijn van oorsprong opgezet door mijnheer Tam, familie van Ma.


 
In het hoekpand Kruisstraat /Korenstraatje is sedert 1978 het Chinees/Indische restaurant Het Oosten van K.Ma gevestigd.
foto © gerard monté, 14 december 2003. 

De verbouwing van Het Oosten is geen reactie op de komst van Spoon in de Lepelstraat dat een Aziatische kaart heeft. De plannen dateren al van vier maanden geleden, aldus mijnheer Ma, maar gebeuren in overleg met Heineken, eigenaresse van het pand en zitten in de procedure van een vergunning. De modernisering speelt duidelijk in op de veranderende cliëntèle die stimulerend werkt op dit deel van de Uilenburg. Het aangrenzende Indonesia wordt niet bij de verbouwing betrokken.