Putstraat: Opening aandeelhouderscafé Van Ons

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-05-2009 | Gewijzigd op: 03-06-2009
Wethouder Bert Pauli, die met een druk op de knop, de onthulling verrichtte van een ijssculptuur, waarmee 'Van Ons' werd geopend. Op deze foto wethouder Bert Pauli temidden van veel glitter, wat nu eenmaal bij een opening hoort. Maar toch, het voormalige café De Proeverij is omgetoverd in een redelijk sjieke tent met een portrettengalerij en een 'lambrizering' waarin zwart overheerst.
foto's © paul kriele, 15 mei 2009
De bestuursleden van de 'Vereeniging Ter Leeringhe ende Vermaeck Van Ons' vlnr Hugo Cooijmans, niet lid wethouder Bert Pauli, Raymond de Man, Jeroen van Gaal, bedrijfsleider Olivier Muller en Roger Schreurs. Na de onhulling werd er uit een ijskoude ijskan bier geschonken en geproost op dit succesvolle initiatief.

De meeste van de 75 pas geregistreerde aandeelhouders* van café Van Ons waren aanwezig op de receptie nav de opening van hun eigen café/bar 'Van Ons' op Korte Putstraat 3. Daar opende wethouder Bert Pauli met een druk op de knop een ijssculptuur, waarna uit een ijskan [ook een sculptuur] bier werd geserveeerd en geproost op deze feestelijke gebeurtenis.
Pauli herinnerde zich de Putstraat  30  jaar geleden toen er alleen nog een café 't Pantoffeltje was. Hij prees namens het  College van B&W de initiatiefnemers, als eigen-wijze en creatieve ondernemers.

*Aandeelhouders: Het blijkt dat van de die 75 aandeelhouders er slechts 4 een vrouw zijn.  Niet de voorzitter van de Bossche Hockeyclub Mieke van den Akker -Lathouwers, maar wel bijvoorbeeld Jolanda Moonen van Moonen Vastgoed.
Die 75 brachten tezamen € 262.500 euro bijeen, dat naar de Vereniging gaat en waarmee de aankoop van de Proeverij, de verbouwing en de invantaris van 'Van Ons' werden betaald.  Een bedrag waarmee ook de exploitatie en de kosten van het breed opgezette openingsfeest werden voorzien.

De 75 eigenaren komen jaalrijks bijeen voor een aandeelhoudersvergadering en zij hebben de mogelijkheid om één keer per jaar het café te gebruiken voor borrels, feestjes of andere bijeenkomst. Elk van hen heeft een digitale vermelding aan de muur van hun 'soos' en een VOP-pas, ofwel creditcard. Bij goede omstandigheden delen zij in de winst. ...  !

Niet alleen bier, er werden ook mosselen en oesters gereserveerd in combinatie met een glas champagne. Na de ceremonie genoten de 150 gasten -terwijl het buiten plensde - van een walking dinner.
foto's © paul kriele, 15 mei 2009.
De toast op het nieuwe café -kortweg - 'Van Ons' met op de rug gezien Hugo Cooijmans [l] en Jeroen van Gaal [r] en links naast wethouder Bert Pauli [vrnl] Olivier Muller, Raymond de Man en Roger Schreurs.

Op een glamourvolle en feestelijke wijze sprak tv-ster Chimene van Oosterhout het programma aan elkaar. Een van de  gastenen die zij op het podium uitnodigde was de consultant/organisatie adviseur Joost Valkenberg*, die uit handen van Hugo Cooijmans een cheque ter waarde van  € 3.500 euro - het bedrag dat een aandeelhouder inlegt - in ontvangst mocht nemen. Dat geld gaat naar  the Sanrise Foundation, een project in Namibië, dat een kleine volksstam een menswaardig bestaan wil bezorgen en gericht is op zelfredzaamheid.
Joost Valkenberg vond het 'echt geweldig' dat hem deze eer te beurt viel en toonde zich erg verrast met het geld.

Pauli sprak de 'succesvolle  en  eigen-wijze zakenmensen' toe, die hij 'het crême de la crême van ' s-Hertogenbosch' noemde. De wethouder van o.a.  Economische Zaken liet niet na even op de soepele regel van de doelgroep van 30-53 jaar te wijzen. 'Ik weet dat iemand daar mee sjoemelt.  'Als u alles zo serieus aanneemt, dan komt er niets van terecht, nietwaar Tini Bertrums,' aldus Pauli, die zich op dat moment tot de voorzitter van de Ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch en ook lid van 'Van Ons' is.

De portrettengalerij, waar -op een wisselend digitale- wijze alle 75 aandeelhouders in beeld komen.  

foto's © paul kriele, 15 mei 2009.
Cconsultant/organisatie adviseur Joost  Valkenberg ontvangt van Hugo Cooijmans een cheque van €  3.500 voor zijn Sanrise Foundation in Namibië
Presentatrice Chimene van Oosterhout zet  terecht  de sympathieke bedrijfsleider Olivier Muller in het zonnetje. De sexy serveerders die met mosselen en oesters langs kwamen. Op de achtergrond het logo Van Ons verwerkt op de toiletdeuren.
 

Pauli sprak goed bedoelde woorden en prees 'de creatieve bedrijven, waar men eigenwijs tegen de stroom in probeert te roeien. Dat kan alleen maar door met elkaar te netwerken,' aldus Pauli die nogmaals zei trots te zijn op dit 'eigenwijs voorbeeld  op gebied van economie en vrije tijd'. Daarop aansluitend volgde de onthulling van het ijskunstwerk waarop uit een kan van ijs ijskoud bier werd geserveerd. 

* Joost Valkenberg en de New Yorkse marathon
Joost Valkenberg, die van oorsprong fysiotherapeut is, heeft Fysio- en manuele therapie Zuid opgezet.
Komend najaar [1 november 2009] begeleidt de praktijk de Bossche deelnemers in de voorbereiding van de jaarlijkse marathon in New York. Dat is een wereldberoemd sportevenement  waaraan als sponsors van de Bossche deelnemersgroep meedoen: het Brabants Dagblad,  Den Bosch Zakelijk, FC Den Bosch' Fred van Hoorn en hockeycoach/ trainer Marc Lammers.
In het comité van aanbeveling zitten Minke Booij, burgemeester Rombouts en Peter Westerling van Brabant Bussines
De lopers hebben zich als doel gesteld € 100.000 euro op te halen.  

Terug naar boven