Kunstnacht

Manifestatie rond start festivaleseizoen

Laatste artikelen binnen de categorie Kunstnacht:

VariŽteit in Kunstnacht

VariŽteit in Kunstnacht

Gepubliceerd op: 15-09-2015 | Gewijzigd op: 15-09-2015
In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september 2015 staat de stad bol van kunst, die over meerdere locaties is verspreid.
Lees meer
In Kunstnacht zijn tientallen musea en kunstinstellingen geopend

In Kunstnacht zijn tientallen musea en kunstinstellingen geopend

Gepubliceerd op: 30-08-2013 | Gewijzigd op: 30-08-2013
In de Kunstnacht op 28 sepotemevr 2013 zijn meer dan 40 kunstinstellingen, musea en galeries geopend met performances, expo's, d.j's, via bands, singer songwriters, live muziek en intercative games.
Lees meer
Breder en grootser van opzet: Kunstnacht 2011

Breder en grootser van opzet: Kunstnacht 2011

Gepubliceerd op: 28-08-2011 | Gewijzigd op: 28-08-2011
In de nacht van 17 op 18 sepember 2011 is er de tweede editie van de Kunstnacht over de gehele binnenstad. 30 kunstinstellingen en VVV, Verkadefabriek, SM's en W2 doen aan de Nacht mee. Er is onder meer film, video, performance, muziek, dans en rondleidingen.
Lees meer
Manifestatie Kunstnacht tweejaarlijks

Manifestatie Kunstnacht tweejaarlijks

Gepubliceerd op: 28-06-2009 | Gewijzigd op: 28-06-2009
Dankzij ruim honderd vrijwilligers en een perfect opgezette techniek en brede inzet van tal van kunstinstellingen was de eerste Kunstnacht een geslaagde - generale Ė voor een 2e editie... Op Rombouts suggestie elk jaar een Kunstnacht te organiseren reageerde CBK-directeur Peke Hofman terughoudend vanwege de enorme organisatie die zo'n manifestatie vergt. Rombouts was nog toegeeflijker met zijn toezegging: 'Op mij kun je rekenen wanneer het echt een lange donkere nacht [tot 4.00 uur] gaat worden. De Kunstnacht viel helaas door plensbuien en een tegenvallend bezoek in het water. Maar kunst en aanstormend talent was er volop te zien in galerieŽn, musea, [SM's Noordbrabants Museum] en tal van grote en kleinere kunstzinnige instellingen, zoals STOK, ARTOTS, EKWC, makershuizen en digitale werkplaatsen. Zelfs een mobiele kruidentuin, waar men kaas mbv een kunstzinnige hovenier kon maken, zat erbij.
Lees meer
Kunstnacht verspreid in stad en museumtuin

Kunstnacht verspreid in stad en museumtuin

Gepubliceerd op: 17-05-2009 | Gewijzigd op: 22-06-2009
Het Noordbrabants Museum organiseert bij de start van het festivalseizoen op zaterdagavond 27 juni 2009 in haar tuin een Kunstnacht. Die bestaat uit optredens van het Amstel Quintet, de editie Poetracks van literair productiehuis De Wintertuin, een optreden van de band Solo, die teksten van de schrijvers op muziek heeft gezet. Dit keer wordt dat van Gerard van 't Reve 'Alleen' en van W. F. Hermans zingt Marten de Paepe 'Straattoneel'. Isidoor Wens zet de tuin in een zomeravond floodlicht. Lopenderwijs zijn er zowel in het museum als in de tuin tal van zelfportretten te zien, onder de titel 'Versluierde portretten'. Ook presenteert de cartoonist Gummbah, pseudoniem voor Gertjan van Leeuwen, op eigen-wijze een productie 'Net Verschenen Boeken'. Tot slot komt je langs de literaira afwerkplek [..] waar dichters voordragen uit eigen werk.
Lees meer