Variëteit in Kunstnacht

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-09-2015 | Gewijzigd op: 15-09-2015
-In studio PK14 aan de Paardskerkhofweg
Onderhuidse waanzin, een zinnenprikkelende tocht, geleid door een groep circle singers. De inspiratiebron is het geluidsfragment: “I had to like, open the bruise up and let some of the bruise blood come out to show them”[1966], uit de compositie Come Out van de Amerikaanse componis Steve Reich .
De tour bestaat uit installaties en performances waarin de deelnemende kunstenaars; Rieki ter Beek, Marc Cuppens, Vera Holland, Carmen Hopmans, Lonneke Kerkhoven en Brechtje Verboven, ieder op hun eigen wijze het thema OPEN THE BRUISE UP verbeelden.


-In de voormalige Waals/Lutherse kerk in de Verwersstraat
Tijdens de Kunstnacht laat Wijdoendingen u de technologie van morgen zien door de Lutherse kerk om te toveren tot futuristisch medialab. Zie en beleef de nieuwste tech-trends in een prachtig historisch monument.

Door draagbare technologie liggen innovaties zoals Augmented Reality en Virtual Reality in ieders handbereik. De wereld staat op het punt een grote verandering mee te maken, de digitale wereld gaat versmelten met de fysieke wereld, wij bieden u een voorproefje van deze nieuwe wereld in een neogotisch decor.
-Würth op de Brand
Tijdens de Kunstnacht ’s-Hertogenbosch 2015 zal Kunstlocatie Würth zich presenteren in De Muzerije. 
Kunstlocatie Würth wordt vertegenwoordigd door werk van de Bossche kunstenaar Twan Berendsen (1987). Ingepakte kunstwerken verleiden je om verder te kijken, het onbekende tegemoet te treden. De toeschouwer verrassen, inspireren door kunst, past binnen de bedrijfscultuur van Würth waar kunst & cultuur een belangrijke plaats innemen.
-ARTtuarium [oude mortuarium van GZG]
Een performance van beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk en pianist/componist Bart van Dongen.
Het publiek mag Marianne meehelpen haar kunstwerk te bouwen. De vleugel waar Bart achter zit leidt ogenschijnlijk een eigen leven en gaat een symbiose aan met de klanken van het maken en bouwen van het kunstwerk.
-World Skate center op de  Buitendijk
In World Skate Center tijdens de Kunstnacht een expositie door de vanuit de 'skate-scene' voortvloeiende kunstenaars.
Expositie met Roel van der Aa: Reportage Fotografie, Mirthe Adrianne: Fotografie, Svenja van Laarhoven: Video: ‘Het Bewegende Schilderij’, Frans de Visser: Illustratie in beeld en geluid, Elke van der Meulen: Zeefdruk en Fotografie en
Heidrun Klos: Fotografie, All Hands On Deck: Fotografie: skateboards bewerkt door kunstenaars.
Buiten wordt voor de Kunstnacht een mini ramp geplaatst en zal er op het terras een lounge plek ingedeeld worden met vuurkorven.
-SOLOS pand Nieuwstraat 28
Tijdens de Kunstnacht is sMALL, the YOUNG DESIGNERS SOLOSstore open! Een pop-up store én platform voor de presentatie en verkoop van unieke producten van verschillende jonge ontwerpers en kunstenaars, die zelf ook aanwezig zijn om uitleg te geven over hun werk aan het publiek.
Met o.a. illustrator Lotte Gielens en grafisch ontwerper Thomas Huikeshoven, Best Withet kostuumontwerper, Rick Papavoine met ‘take a Vase’, een foto expositie van Menne Stokmans en optredens van Nana Peijnenburg en Clint Eastbird.

>>>Voor meedere initiatieven en locaties zie KunstnachtTerug naar boven