Kunstnacht verspreid in stad en museumtuin

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-05-2009 | Gewijzigd op: 22-06-2009

-Galeries, musea en overige kunstinstellingen treden in de Kunstnacht van 27 juni 2009 naar buiten. Er zijn [drive-inn] exposities, stadswandelingen en chillen in de  W2.
Veilinghuis Korst  houdt een veiling van hedendaagse kunst van Bossche kunstenaars
-Het startschot van de Kunstnacht geeft burgemeester Rombouts om 1 uur 's nachts in de De Gruyterfabriek waar een afterparty start.
-Het Noordbrabants Museum organiseert bij de start van het festivalseizoen op zaterdagavond 27 juni 2009 in haar tuin een Kunstnacht. Die bestaat uit optredens van het Amstel Quintet, de editie Poetracks van literair productiehuis De Wintertuin, een optreden van de band Solo, die teksten van de schrijvers op muziek heeft gezet. Dit keer wordt dat 'Alleen' van Gerard van 't  Reve en van W. F. Hermans zingt Marten de Paepe 'Straattoneel'. Isidoor Wens zet de tuin op een kusntzinnige wijze in een zomeravond floodlicht. Lopenderwijs zijn er zowel in het museum als in de tuin tal van zelfportretten te zien, onder de titel 'Versluierde portretten'.
Ook presenteert de cartoonist Gummbah, pseudoniem voor Gertjan van Leeuwen, op eigen-wijze een productie  'Net Verschenen Boeken'. Tot slot komt je langs de literaire afwerkplek [..] waar dichters voordragen uit eigen werk.

-zie ook  www.uitinshertogenbosch.nl  en www.kunstnachtdenbosch.nl [beiden pagina's waren op het moment van het opstellen van het artikel niet beschikbaar].