Incidenten City Moves op Pettelaarse Schans

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2011 | Gewijzigd op: 03-06-2011
Op het dance event City Moves op Hemelvaartdag op de Pettelaarse Schans zijn enkele personen aangehouden.
Het festival verliep verder redelijk met weinig klachten tot nu toe. Er kwamen circa 10.000 jongeren en iets gevorderde jongeren op af. Velen van hen werden met pendelbussen van Arriva van en naar het station vervoerd. Er werden, voor zover bekend, 6 personen aangehouden.
De organisatie was aan allerlei regels gebonden om de veiligheid te waarborgen en het aantal decibels te beperken en parkeeroverlast [naar Provincie-parkeerplaats en fietsenstalling op terrein ingericht] te voorkomen.

-Om rond14.00 uur is een 33-jarige Tilburgse opgepakt. Zij had een zakje met 10 XTC pillen bij zich. De pillen zijn in beslag genomen en de vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.
-Om 15.00 uur is een 29-jarige vrouw uit Veldhoven aangehouden voor het bezit van harddrugs. Zij had enkele XTC-pillen bij zich. Ook zij kwam voor verhoor in het politiebureau terecht.
-Een 51-jarige Rosmalenaar werd rond dezelfde tijd betrapt met 9 XTC-pillen op zak. Na zijn pillen te hebben ingeleverd ging hij mee naar het bureau.
-Om 19.30 uur werd een 35-jarige, ruzie makende man uit Baarn aangehouden nadat hij van het festivalterrein was verwijderd. Hij sloeg nog even een spiegel van een beveiligingsauto aan diggelen. Op het bureau werd hem een bekeuring voor baldadigheid als aandenken meegegeven.
-Weer een uur verder- om 20.30 uur- trok in de Brabantlaan een 26-jarige Utrechter de aandacht van een beveiliger omdat hij - in een dronken bui - spiegels van auto's kapot sloeg.Voordat de man in vrijheid werd gesteld kreeg hij nog een bekeuring voor openbare dronkenschap en het zich niet kunnen legitimeren.
-Tegen half tien werd op het festivalterrein een 19-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging en belediging van politiemensen. Omdat hij zich niet wilde verwijderen en een politie te paard met de dood bedreigde en beledigde,
is hij opgepakt en opgesloten in afwachting van een rechtzaak.