Oplevering nieuwe Brede Bossche School in Boschveld

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2014 | Gewijzigd op: 25-11-2014
Op vrijdag 27 november 2014  overhandigt Janssen de Jong Projectontwikkeling, tijdens een feestelijke bijeenkomst, de sleutel van de nieuwe Brede Bossche School Boschveld aan de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De school gezien
 vanaf de spoorzijde.

Met een oppervlakte van ruim 3.000 m² huisvest het gebouw in de wijk Boschveld in ’s-Hertogenbosch een basisschool, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, gymzaal, bibliotheek, buurthuis en enkele maatschappelijke organisaties.
Kinderen, leraren, buurtbewoners en de andere gebruikers kunnen binnenkort leren en werken in een comfortabel gebouw met een gezond binnenklimaat. Ventilatie, werktemperatuur, verlichting en akoestiek van de school voldoen aan de norm voor ‘Frisse Scholen’ klasse B van Agentschap NL. Bovendien verbruikt het gebouw maar liefst 80% minder energie dan de wettelijke norm en krijgt de school energielabel A+++.

De school gelegen aan een
nieuwe straat in Boschveld, de Zernikestraat.

De Brede Bossche School is als Design, Build & Maintain-opdracht door de gemeente ’s-Hertogenbosch aanbesteed. Janssen de Jong Projectontwikkeling kreeg de opdracht toegewezen. Er was veel aandacht voor de architectuur, het bouwproces en het beheer en de exploitatie.
De school wordt bijna een maand eerder opgeleverd dan gepland. Dat komt zowel door de Lean-werkmethodiek - door slim plannen en samenwerken wordt zo min mogelijk tijd en materiaal verspild - als door de goede samenwerking met de ketenpartners.
De Brede Bossche School Boschveld is ontwikkeld en gerealiseerd door: 
Janssen de Jong Projectontwikkeling (Son en Breugel), Kuin & Kuin Architecten, Landstra Bureau voor bouwfysica (Arnhem), Lamers & Visser bouwtechnieken (St. Agatha), Van Panhuis Installatietechniek (Hoogeveen) en Janssen de Jong Bouw Zuid (Eindhoven)