Overeenkomst gemeente & Brabant Wonen nieuwe BBS

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-05-2009 | Gewijzigd op: 26-05-2009
De planvisie voor de nieuwe wijk -in kleur -de Meerendonk. Links daaran grenzend de Gestelse buurt.  Het groen gestreepte is het kleine natuurgebiedje. In Rose/rood de School/wijkgebouwen. Op deze schets rechts onder het Pettelaarpark en het transferium.
Links, met de kleinere gele vlekken, de wijk Zuid. Het grotere gele vlak is de nieuwe wijk Meerendonk. Links daarnaast de Gestelse buurt.

Wethouder Bart Eigeman heeft maandag 25 mei 2009 met Henk Roozendaal van wooncorporatie Brabant Wonen officieel de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en de bouw van een bijzondere Brede Bossche School (BBS) in de Gestelse Buurt. Deze groene school vormt straks de schakel tussen de bestaande Gestelse Buurt en de nieuwbouwwijk Meerendonk.
  Symbolische sluiting overeenkomst Gemeente en Brabant Wonen voor de opzet van een nieuwe BBS in Meerendonk.
foto'© marc bolsius, 25 mei 2009.

In de overeenkomst  wordt niet alleen het vastgoed vanuit de gemeente aan Brabant Wonen overgedragen, maar ook het beheer en de exploitatie. BrabantWonen gaat voor de ontwikkeling en realisatie van het gebouw zorgen en bij het gereedkomen in 2011 ook het facilitair beheer. Ook is afgesproken dat BrabantWonen investeert in de duurzaamheid van het gebouw. Deze investering wordt op lange termijn terugverdiend door fors lagere energiekosten. Vlakbij de bouwlocatie- op de grens van de Gestelse Buurt en Meerendonk - ligt een stukje beschermd groengebied, waar het zeldzame plantje waterdrieblad groeit, dat aanleiding vormde een BBS met een groen en duurzaam karakter op te zetten.

Naast een onderwijstaak krijgt het gebouw een gymzaal, activiteitencentrum, theater en de nieuwe Wijkwinkel, die nog aan de Potgieterhof is gehuisvest.


Terug naar boven