IsraŽldeputatie bij 't Schrijverke met aandacht kunstonderwijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-04-2019 | Gewijzigd op: 17-04-2019
Woensdag 17 april  2019 was een deputatie uit Israël van schoolleiders en beleidsmakers op bezoek bij Kindcentrum 't Schrijverke.  Zij oriënteerden zich in het bijzonder over kunstonderwijs bij 't Schrijverke, waar ook op dit gebied ontwikkelingsgericht gewerkt wordt.

Directeur Miriam Spijkers en coördinator passend onderwijs Marcia van der Wens ontving het Israelisch bezoek waarna kinderen van groep 7 de gasten in het Engels een rondleiding gaven door de school.
Met de methode co-teaching wordt uitgegaan van de mogelijkheden van de jeugd en rekening gehouden met hun beperking. Dat biedt alle  leerlingen de kans hem /haar talent te kunnen ontwikkelen.
 
..........

Op de foto's het bezoek uit Israël en de rondleiding die leerlingen van groep 7 hen ih het Engels gaven.
-----------------------------------------------------------------------------------------....----------------------------------------------
De jongste kinderen van het Kindcentrum leren spelend en spelen lerend in de lokalen en op het binnen en buitenplein. Ook gaan ze regelmatig de wereld in om ontdekkingen te doen en hun spelervaringen te koppelen aan de echte wereld. Oudere kinderen kunnen zich ontwikkelen in de thematische lessen, door onderzoek maar ook buiten het klaslokaal. Zo zijn er mogelijkheden om een instrument te leren spelen en te leren schaken. Ook zijn er een aantal ondernemingen waar de kinderen lerend werken. Zo zijn leerlingen ondernemer van de schoolbieb en de kunstuitleen. Ook kunnen ze een ‘baantje’ hebben bij de administratie of de eettafel.