Ontwerp Brede Bossche School Kruiskamp klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2010 | Gewijzigd op: 16-04-2010
Vogelperspectief van de nieuwbouw basisscholen Kruiskamp.

De eerste tekeningen – het. voorlopig ontwerp – van de Brede Bossche School Kruiskamp zijn klaar.  Begin 2011 start de bouw, eind 2012 kan de nieuwbouw in gebruik worden genomen. Dat is eignelijk een jaar later dan was gepland. De totale kosten bedragen 15 miljoen euro. Wethouder Bart Eigeman presenteerde donderdag 14 april 2010 dit schoolplan voor de pers

In het gebouw aan de Jan Olieslagerstraat (huidige locatie van Paus Joannesschool) komen de basisscholen Paus Joannes en de Mozaïek. Daarheen verhuist ook de bieb die nu nog in de Helftheuvel zit.

De basisscholen Kruisboelijn en de Imam Al Boghari gaan naar het gebouw aan de Commissaris Bosch van Drakensteinlaan (huidige locatie Kruisboelijn), waar ook de schoolbibliotheek is te vinden.

Beide gebouwen van (gedeeltelijk) drie hoog hebben een T-vorm. In het lange stuk zitten de scholen. In het andere gedeelte zitten de peuter-, kinder- en naschoolse opvang.
’s Avonds en in het weekend kunnen kleine bewonersgroepen er gebruik van maken voor bijvoorbeeld activiteiten en vergaderingen.
De BBS krijgt ook een wijktheater. Op de plek van de huidige Imam Albogari (Churchillaan) komt straks een sportzaal (een dubbele gymzaal).

Nieuwbouw
Eind dit jaar gaan drie van de vier scholen naar noodlokalen in de buurt. Vlak daarna worden die scholen gesloopt en begint de nieuwbouw. Die gaat bijna twee jaar duren. Eind 2012 is het dan zover.
Informatieavonden
Op maandag 26 april 2010/19.30 uur vindt een informatieavond plaats over de nieuwbouw op de locatie basisschool Paus Joannes, Jan Olieslagerstraat.