Start bouw nieuwe BBS Kruiskamp

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2011 | Gewijzigd op: 07-11-2011
Op donderdag 3 november 2011 gaf Bart Eigeman, wethouder van Jeugd en Onderwijs, het officiële startsein voor de bouw van de BBS Kruiskamp. Het is een combinatie van de scholen Kruisboelijn, Imam Albogari, Mozaïek en Paus Johannes in drie gebouwen. Tijdens de feestelijke start van de bouw zongen de kinderen luidkeels een speciaal feestlied.
Al jaren werken tal van organisaties in de Kruiskamp samen en ontplooien zij activiteiten. Het is nu ook zover dat deze Brede Bossche School een gezicht krijgt in de vorm van nieuwbouw.

Met de schooljeugd verricht wethouder Bart Eigeman de openingshandeling: het begraven van een kist met..
In de kist zitten gedichten, werkstukjes, tekeningen van kinderen die zij de afgelopen weken hebben gemaakt over het thema nieuwe school.

foto © henk van esch , 3 november 2011.

Eén BBS, drie gebouwen
In het noordgebouw (Jan Olieslagerstraat) komen de basisscholen Paus Joannes en de Mozaïek. De katholieke basisschool Kruisboelijn en de islamitische basisschool Imam Al Boghari delen het zuidgebouw (Comm Bosch van Drakensteinlaan). Beide gebouwen van (gedeeltelijk) drie hoog hebben een T-vorm. In het lange stuk zitten de scholen. In het andere gedeelte de peuter-, kinder- en naschoolse opvang. ’s Avonds en in het weekend kunnen kleine bewonersgroepen er gebruik van maken voor bijvoorbeeld activiteiten en vergaderingen. De BBS krijgt ook een wijktheater. Op de plek van de huidige Imam Albogari (Churchillaan) verschijnt straks een sportzaal (een dubbele gymzaal).

De bouw gaat nog zeker anderhalf jaar duren. Begin 2013 kan de nieuwbouw in gebruik worden genomen. Dan heeft de Kruiskamp er drie fraaie gebouwen bij. Daarin zijn nog meer mogelijkheden voor bruisende wijkactiviteiten, sport en spel, kwalitatief goed onderwijs en opvang voor alle kinderen in de wijk. Tot die tijd blijven de kinderen in hun huidige (tijdelijke) gebouwen.