Wethouder Weyers met jeugd in debatlunch

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-04-2012 Vorige week 29 maart 2012 bezocht de pas benoemde wethouder Jeroen Weyers [cultuur welzijn en volkshuisvesting], de Brede Bossche School [BBS] Haren Donk Reit.  De opzet was om met kinderen te discussiëren over stellingen die ze in de lessen hadden voorbereid.

Sinds een paar maanden kan groep 6 in de BBS HDR kennismaken met het fenomeen debat. De school heeft in samenwerking met de Muzerije in het rooster twaalf debatlessen opgenomen. Kinderen wordt geleerd om op goede voet met elkaar te praten over de meest uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen die hen aangaan.

Wethouer Jeroen Weyers [achterin links blauw hemd] in discussie met de schooljeugd [groep 6] van BBS Haren Reit en Donk. De vragen waarop de jeugd zich had voorbereid betroffen o,a, diens levensloop, de werkzamaheden en bijv. 'de grootste  blunder' van de wethouder.

Behalve dat de kinderen blijvend profijt hebben  van deze lessen, wordt hun belevingswereld vergroot van school naar wijk en dan naar de gemeente. Daarnaast hebben zij tijdens de debatlunches gezien dat er naar hen wordt geluisterd en dat er dingen worden ondernomen om kinderen meer bij zaken op school, in de wijk en de gemeente te betrekken.