BBS Nieuw Zuid is officieel geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2013 Op zaterdag 20 april 2013 opende wethouder Ruud Schouten samen met Rowena en Evert de BBS Nieuw Zuid om aan te geven dat de BBS er is voor alle wijkbewoners. 

Officiële opening met een druk op de knop van BBS Nieuw Zuid door wtehouder Schouten samen met de leerlingen Rowena Hamerlinck en Evert van Dijk, die  al 46 jaar in de Gestelse Buurt woont en een van de eerste bewoners is van Nieuw Zuid.

Schouten, de wethouder voorJeugd en Onderwijs: “Op de BBS kunnen wijkbewoners deelnemen aan allerlei activiteiten, maar ik hoop vooral dat wijkbewoners hier zelf aan de slag gaan.”
Volgens manager Jack van den Dungen maakt het groene karakter het gebouw bijzonder. “Natuurlijk is het gebouw zelf duurzaam gebouwd. Maar er vinden ook veel ‘groene’ activiteiten plaats. We hebben bijvoorbeeld een Natuur- en Milieueducatielokaal, de plek om de natuur van dichtbij te ontdekken en te beleven.”

BBS Nieuw Zuid is het bruisend hart van de wijk. Bewoners van ’s-Hertogenbosch Zuid kunnen hier elkaar ontmoeten, aan activiteiten deelnemen en zelf activiteiten organiseren. Ze kunnen er bijvoorbeeld sporten en dansen, computercursus of taalles volgen en speelgoed lenen bij de Speel-o-theek. Ze kunnen terecht in het Wijkplein, of gebruik maken van de sportzaal, de schoolbieb en de speelzaal. Er is ook een basisschool en kinderopvang van Kanteel in het Kindcentrum de Vlindertuin.
Na ruim een jaar bouwen, leverde BrabantWonen de BBS Nieuw Zuid in januari 2013 op. De afgelopen maanden zijn alle gebruikers verhuisd.