Cultuurfonds op zoek naar sponsors tbv boekuitgaven

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-06-2006 | Gewijzigd op: 22-06-2011
De nog jonge Stichting Cultuurfonds met Jos van der Ven en Ton Meulman als bestuurders, begint een wervingscampagne rond sponsoren om haar ambities waar te kunnen maken. Het fonds, dat beoogt publicaties [boeken, cd’s en dvd’s] uit te geven ter ondersteuning van het Bossche culturele leven* is een initiatief van de Bossche architect Aart Wijnen. Maar door allerlei regels, procedures en subsidie-inkrimpingen én popularisering van de markt [Talpa-effect] bestaat daar nog nauwelijks kans voor. 


In de tijd van Erasmus was de stad met tientallen uitgeverijen ‘een mekka voor boekenliefhebbers’, zo licht secretaris Ton Meulman [oud eigenaar van Boekhandel/Uitgeverij Heinen] toe. Daarom moet een fonds die ambities redden. Voor een paar tot meer-duizend euro kan men sponsor worden en krijgt daar bepaalde faciliteiten voor terug. Een financiële support van onze stichting, die de vele activiteiten van de muze wil realiseren is onontbeerlijk aldus de voorzitter Jos van der, die een hele reeks uitgaven noemt die op stapel staan.
*Zie hieronder bij boekenuitgaven.

-Bijeenkomst van de Stichting Cultuurfonds. Links ontvangst in de foyer van het Koningstheater.
-Rechts boven: De voorzitter Jos van der Ven over het boek 'Het Oksaal van de Sint Jan'.
-Rechts: secretaris Ton Meulman


foto's © gerard monté, 19 juni 2006.


 
-Hierboven een werk van Charles Popelier.
-Rechts boven: Wethouder van Cultuur Rodney Weterings die het eerste exemplaar van het boek van de Bossche kunstenaar Charles Popelier 'Monte Perdido' in ontvangst nam.
-Rechts: Penningmeester Bernard Brouwer
.

foto's © gerard monté, 19 juni 2006.

 


Om deze opzet kracht bij te zetten werd gisterenavond in het Koningstheater het eerste exemplaar van de jongste uitgave ‘Monte Perdido’ van de Bossche kunstenaar Charles Popelier aan wethouder voor Cultuur- Rodney Weterings- aangeboden. Die presentaties werden afgewisseld met zang en pianobegeleiding door studenten van de Konings Theater Akademie die op originele en soms komische wijze liedjes uit het album ‘Een jas van eeuwen oude stenen’ ten gehore brachten.
Weterings sprak onder meer over het ondernemerschap door de gemeente en koppelde dat aan de initiatieven van de Stichting Cultuurfonds dat ‘..een cultureel ondernemerschap avant la lettre’ is. De gemeente deed deze avond de aftrap van de sponsorwerving door met 15.000 euro de eerst komende uitgave van het Cultuurfonds te steunen.  

-Hierboven: De oud-wethouders Ruud Rottier en Joke van der Beek. -Rechts boven: Aart Wijnen.
-Rechts:  de gebrs Wijnen met hun vader Gerard Wijnen, een van de practikanten van de Bossche school.

foto's © gerard monté, 19 juni 2006.
 

-Hierboven de studenten van de Konings Theater Akademie, op de linker foto: de pianist Huibert Wilschut, midden Sanne Eggenkamp [zang] en rechts Bas Marée [zang].
-Rechts boven: Nog eens Bas Maree met pianist Huibert Wilschut
.
-Rechts: Portretten van artiesten die ooit op het podium van het Koningstheater stonden. e portretten zijn in een boek vervat.

foto's © gerard monté, 19 juni 2006. 
 

Mogelijke nieuwe publicaties: 
Een jas van eeuwenoude stenen: cd met vestingliedjes van en door studenten van de Koningstheaterakademie. 
Miniaturen voor Brabant: boek in samenwerking met Universiteit Tilburg. 
Schilderijen in het Koningstheater: boek met portretten van artiesten uit Koningstheater van Hanneke Gommers en teksten van Frank Verhallen. 
De Moerputten brug: boek met foto’s van de Bossche fotograaf Aad Treijtel en tekst van docent/historicus Kees van den Oord. 
Vakantieboek: doeboek’ voor groep 7 met als thema de geschiedenis van ’s-Hertogenbosch .Een initiatief:van het Stadsarchief; eindredactie: Theo Hoogbergen.Album wordt gratis onder basisscholen verspreid. 
Vesting als korset: ‘Taal van de stad deel 2’; boek met cd en dvd. 
Scrooge: dvd-registratie van de voorstelling in het Koningstheater. 
George Brassens compleet: boek met 131 chansons en gedichten vertaald door de Bossche architect Gerard Wijnen [initiatiefnemer en fan van de chançonnier]
Yke Schotanus-zang: Bossche schrijver, docent, redacteur en huisvader zingt een cd vol met eigen liedjes. 
Xenia: boek naar aanleiding van een project van de Bossche kunstenares Anna Lange. 
Pieter Buys: oeuvreboek van deze Bossche tuin- en landschapsarchitect. 
A Vast Black Intrusion: boek naar aanleiding van een project van de Bossche kunstenares Ivonne van der Velde. 
Paul van Dijk: boek over deze Bossche kunstenaar. 
Ingrid van de Boogaard: multimedia-project van deze Bossche kunstenares. 
De ontdekking van de traagheid: catalogus van een nieuw project van het Bossche kunstenaarsinitiatief KW14.
Philo Wagner: boek met werk van deze in Vught wonende kunstenares. 

Molens terug in ’s-Hertogenbosch: de KMC werkgroep Molens van de ‘Kring Vrienden’ over het behoud van het erfgoed molens. Terug naar boven