Stichting Beiaardweek [begin april] heeft beiaardschool opgericht

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2019 | Gewijzigd op: 31-03-2019
De stichting Beiaardweek heeft vorig jaar september een beiaardschool opgericht. Doel is jongeren al vroeg vertrouwd te maken met het geluid en de techniek van een beiaard. Het resultaat van de school zal tijdens de komende beiaardweek [10 t/m 14 april 2019]  te horen zijn met een concert door twee van de eerste leerlingen.
Van het gratis toegankelijke programma van de jaarlijkse -beiaard- muziekweek springen een concert van de jongste beiaardier [ woensdagavond 10 april], een simultaanconcert met twee beiaarden [vrijdagavond 12 april met als luisterplaats de tuin op het dak parkeergarage Wolvenhoek] en  een concert met vier koperblazers en de rijdende beiaard op zondagmiddag 14 april 2019 in de Grote kerk op het Kerkplein, eruit. 
 
Simultaan beiaardconcert te beluisteren
vanaf daktuin  parkeergarage Wolvenhoek.


foto © paul kriele, 14 februari 2019.
................................................................................... 

Tijdens de beiaardweek zal vooral muziek van Bossche  beiaardiers te horen zijn.De stichting is een actie begonnen om een digitaal oefenklavier aan te kunnen schaffen. Dat zal in de toekomst de rijdende beiaard gaan vervangen en gebruikt worden op de beiaardschool.
Zie de site van de Bossche beiaard stichting