Beiaardweek 2005 vanaf St. Jan- en stadhuistoren

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-05-2005 Vanaf de torens van de St.Jan en het stadhuis en vanuit de kloostertuin aan de Papenhulst klinkt beiaardmuziek over de stad.

Marcel van Boven, stadsbeiaardier van Dendermonde, aan het klavier van het Sint Janscarillon en na afloop van het concert.  

Onder: De tuin van het complex Papenhulst, bij de zusters van de Choorstraat, is speciaal voor deze beiaardweek opengesteld om de concerten op het Sint Janscarillon in alle rust te kunnen volgen
.

foto's © gerard monté, 22 mei 2005.
 
.


Opening Beiaardweek - 22 mei 2005
Op zondag 22 mei 2005 start om 2 uur de beiaardweek 2005 met een concert dat samen met de Stadspijpers aan de voet van de Sint Jan wordt gehouden. Elke dag zijn er in de week van 22 tot en met 29 mei 2005 concerten op de carillons van stadhuis en Sint Jan en op het mobiele carillon.
Op de koopavond van donderdag 26 mei houdt de TPG-harmonie samen met de rijdende beiaard een concert. Een dag later gebeurt dat ook maar dan op de Driesprong in Rosmalen waaraan de AMP Big Band meewerkt.
 

De opening ondersteund door de Stadspijpers [l] en ingeleid door voorzitter van de Stichting 's-Hertogenbossche Beiaard Bob Haan.
Opening door de voorzitter van de Stichting Beiaardweek 's-Hertogenbosch Bob de Haan.
-Boven: Joost van Balkom, de beiaardier van de Sint Jan en stadsbeiaardier in het rijdend carillon.
-Rechts: Het rijdend carillon en de stadspijpers in een gezamenlijke uitvoering olv William Gerritsen.

foto's © gerard monté, 22 mei 2005.
 

Op zondag 29 mei –de dag van de afsluiting - bezoeken studenten van de Franse Muziekschool uit Douai de stad om er masterclasses te volgen. Die dag –tevens de dag van het Zuiderpark – staat het rijdende carillon in het park ter opluistering van de evenementen.
Met een ‘quatre mainsconcert’ wordt de beiaardweek 2005 op het carillon van de Sint Jan afgesloten [18.00 uur].

Voor het eerst is de tuin van de Zusters van de Choorstraat [ingang poort bij brug Nachtegaalslaantje] opengesteld om de concerten [Sint Jan] in alle rust te kunnen volgen. 

Terug naar boven