Royal Lounge vanaf juli op Karrenstraat 14

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-06-2009 | Gewijzigd op: 06-10-2009
Jacques van den Berg hoopt  eind juli/ begin augustus 2009 de Royal Lounge op Karrenstraat 14 te kunnen beginnen. Royal Lounge is, zoals de 58-jarige Van den Berg toelicht een multifuncitioneel restaurant. Met andere woorden culinair in combinatie met een uitgaansgelegenheid. Van den Berg die jaren in het horecavak zat, maar overstapte naar de automatisering, heeft een Belgisch 'Decap-orgel' op de kop weten te tikken, zoals dat in de jaren 50 in de Postzegel in diezelfde straat speelde. De Postzegel werd Galaxy en heet nu De Drie Gezusters, maar 50 jaar geleden trokken er, in bussen vervoerd, hordes dagjesmensen naar de stad voor een kop koffie met Bossche bol, of een lunch met frietes en croquet.
Van den Berg: 'Ik ben na 20 jaar terug in Den Bosch, en verzorg nu mijn moeder van 84. In de tussentijd heb ik van alles gedaan. Na die periode ' Bossche horeca' ben ik de automatisering ingegaan. Maar nu al 8 maanden teurg in de stad  krijg ik het horecavirus weer te pakken. Ik moest iets gaan doen.'

Karrenstraat 14 is van Geoffrey Groenewoud en de pacht doet Heineken die het pand eerst flink gaat verbouwen.
Als chef kok heeft Van den Berg oud-leraar van de Rooie Pannen Joop van den Broek aangetrokken en als chef baverage Ronald van Keulen.

 
Links: Karrenstraat 12  [links] en 14 [middenin], vanaf eind juli 2009 De Royal Lounge voorheen grillroom Ali Baba.

foto © paul kriele, 11 maart 2009
Boven: De Oetel op Verwersstraat 85 voorheen de Huifkar. Dat was in de tijd dat Jacques van den Berg het exploiteerde 1973-1978. In dat jaar [op 25 december] nam Henny Forger-Adriaans de bar over.
foto © paul kriele, 09 juni 2009
 

Boven [links onder]: Het zit Van de Berg nog niet mee met het verkrijgen van de juiste vergunning. De oude -op de monumentenstatus gebaseerde tekeningen- moeten gereviseerd worden, aldus de toekomstige uitbater. En op basis van die aangepaste tekeningen krijg ik groen licht  voor de verbouwing naar de Royal Lounge Bar. Maar ik hoop nog steeds voor eind dit jaar te kunnen openen, aldus Van de Berg.
 -------------------------------------------------------------
Jacques van de Berg was in 1973 degene die de Huifkar begon. Dat was de voorloper van de huidige Oetel die vanaf 1971 had leeggestaan. Op 25 december 1978 nam Henny Forger-Adriaans de bar over waardoor het begrip van Ma Oetel ontstond.

Klik op Oosters eetcafé, een plan voor Karrenstraat 14, dat niet doorging.

Terug naar boven