Voorjaar 2015 opening brasserie Raadskelder

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-05-2014 | Gewijzigd op: 16-05-2014
Door een overeenkomst van de gemeente met Cello gaan de kelders onder het stadhuis, die bekend staan als de Raadskelder, in het voorjaar van 2015 open als brasserie. Cliënten, zoals de medewerkers van Cello worden genoemd, gaan de historische kelders als 'eenvoudige horeca' [brasserie] bemannen. Dat wil zeggen: koffie en gebak en lunches. Geen diners. De zaak sluit rond 18.00 uur.
'Het is een dagbesteding en een trainingsmogelijkheid voor mensen met een beperking,' aldus Dolf Bremmens, sectormanager dagbesteding,die samen met Frank van Beers, directeur van Cello en Joost Hansum, hoofd afdeling documentatie en facilitaire zaken en wethouder Huib van Olden, donderdagmiddag 15 mei 2014 in het stadhuis de pers over de samenwerking te woord stonden.

vlnr oud-wethouder Frank van Beers, directeur van Cello, wethouder Huib van Olden en Dolf Bremmers,sectormanager dagbesteding bij Cello.
Op de foto ontbreekt het hoofd documentatie en facilitaire zaken bij de Gemeente, Joost Hansum
.

foto © paul kriele,15 mei 2014.

Daarnaast gaan zij ook de ambtenaren, die werkzaam zijn in het Stadhuis, ‘bedienen’ van lunches en koffie. Dat doen zij naast en tezamen met de nieuwe cateraar Appèl, die het meer omvangrijke [feestelijkheden en diners] gaat verzorgen. Overigens verrichten Appèl-medewerkers, naast de Cellocliënten, de meer professionele kanten van het vak. Voor Cello heeft deze aanpak ook een functie als training. 'Want onze cliënten kunnen ook doorstoten naar hogere functies of zelfs in het reguliere bedrijfsleven terecht komen, licht de oud-wethouder Frank van Beers toe.

 

-Boven:  De ingang van de Raadskelder onder het stadhuis.
foto © paul kriele, 15 mei 2014.
-Rechts boven: Interieur van De Raadskelder bij de nieuwe uitbating door Hutten in juni 2009.
-Rechts: Zoals kelders waren: onder meer fietsenstalling, boterhal en als jaarmarkt in 1913.
Maar vanaf 1929 werd het een horecazaak onder Pietje Hendrix. 
 

De gemeente heeft bewust voor deze partner gekozen omdat het zich bij het zoeken naar nieuwe kandidaten bewust was, dat de Raadskelder niet echt als een volwaardige [ontbreekt terras e.d.] horecagelegenheid valt te exploiteren. In de Raadskelder, die uit drie compartimenten bestaat, kunnen overigens ook nog recepties of exposities worden gehouden.

maatschappelijk ondernemen
‘Maar van de andere kant kun je dit maatschappelijk ondernemen van de gemeente nergens beter tonen dan op deze locatie,’ voegt Frank van Beers er aan toe. ‘In en bij het stadhuis is de zichtbaarheid en het element leerplek opperbest.’
Er moet nog wel wat gebeuren: nieuwe keuken, inrichting in de stijI van ‘In de Roos en nieuw elektra. De overeenkomst hebben partijen voor een huur van 30.000 euro per jaar aangegaan voor 5 jaar met steeds een verlenging van 5 jaar.


Terug naar boven