Raadskelder mogelijk sociale functie

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2013 | Gewijzigd op: 09-10-2013
De eeuwen oude Raadskelder die pas vanaf de jaren 20 [vorige eeuw een horecafunctie kreeg] staat al anderhalf jaar leeg. De leegstand begon na een redelijk succesvolle periode onder Tonny Rademaker jr. en vanaf 2009 tot maart 2012 door Hutten. Maar toen bleek al de loop er uit te zijn. Mede doordat de gemeente zo nodig  op de tweede verdieping van het stadhuis een eigen keuken begon. Helaas een overbodige investering.....  
 
 Links: Een archieffoto van de Raadskelder 100 jaar geleden toen het een overdekte markt was.

Die ruimte onder de gewelven
is ooit gevangenis, een overdekte markt en fietsenkelder geweest. Dat was nog voor de tijd dat Pietje Hendrix er Brabantse koffietafels serveerde.
De Raadskelder  in 2009 toen Hutten de exploitatie overnam.

Omdat de gemeente eigenaar is, neemt zij het voortouw bij een besluit over een nieuwe bestemming.
De VVD stelde een jaar geleden vragen over de leegstand van de kelder. 'De kelder zou best tijdelijk verhuurd kunnen worden,' aldus de fractie.

Intussen hadden er zich al enkele kandidaten gemeld voor een horeca-exploitatie.  Maar die blijken niet geschikt te zijn, gezien het antwoord van B&W.
Het antwoord van het College op de vragen van de VVD luidt: In samenwerking met Cello en de Weenergroep wordt de economische haalbaarheid onderzocht voor exploitatie vanuit een sociale functie.