Projectontwikkelaar bestudeert toekomst KPN-terrein

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2011 | Gewijzigd op: 05-07-2011
Projectontwikkelaar Boelens/De Gruyter*, bestudeert momenteel de invulling van het KPN-terrein aan de Prins Bernhardstraat. Net vóór de vakantie van Bastion Oranje kwam op 24 juni 2011 een architecten/ontwerpbureau zich ter plekke oriënteren. Een delegatie van vier personen bracht de omgeving in kaart en bezocht met name het  Museumkwartier. Niemand uit die delegatie wilde haar/zijn naam noemen, maar zei wel dit bezoek in opdracht van Boelens/De Gruyter te doen. 
 
  -Boven: De delegatie van een ontwerp/architectenbureau, die het Museumkwartier bezocht in relatie tot het KPN-terrein.
-Links boven: Zicht, vanuit KPN-gebouw, op het voormalig Justitiecomplex aan de Spinhuiswal/ St.Jorisstraat.
 -Links: Middenin -uitvergroot -detail van KPN-terrein met links onder Bastion Oranje, in zacht groen het gebouw van Rijkswaterstaat en onderaan de Zuidwal. Rechts -in groen- langerekt, de Mortelkazerne en rechts daarnaast het NoordBrabantsMuseumcomplex.

foto's © paul kriele, 8 juni 2009 [l-boven] en 24 juni 2011.
 

*Eerste artikel over Boelens  De Gruyter dd. 5 februari 2010 staat deels hieronder:

*Boelens de Gruyter kocht al in december 2009 het KPN-complex in de Prins Bernhardstraat aan.
Boelens de Gruyter is een vastgoedbelegger en projectontwikkelaar die diverse projecten in Amsterdam onder handen heeft/had en vindt dat dit object past in haar policy van herontwikkeling van binnensteden.
Boelens de Gruyter, die met KPN een sale-and-lease-backtransactie sloot, verhuurt het object met een omvang van 16.000 m² langdurig terug aan KPN.

De gemeente heeft/had hier plannen voor een nieuw stadsdeel met appartementen een parkeergarage en niet-commerciële ruimten en een functioneel -mogelijk- sportgebouw. De digitale telefooncentrale blijft -in een compact segment - op deze locatie 'behouden'. De plannen zijn vastgelegd in een Toekomstvisie voor het Zuidwalkwartier'.
Zelf was de gemeente te laat en vond de koop te duur.

Wethouder Geert Snijders, die hier een betere –dan de huidige - architectuur wil realiseren, staat het toevoegen van publieksfuncties én wonen en verbindingen maken voor voetgangers en fietsers voor ogen. Het meest markant zijn de sloop van de parkeergarage Wolvenhoek tbv woningbouw en eigen parkeergelegenheid en de sloop van het KPN-complex aan de Prins Bernhardstraat. Daarvoor in de plaats komen ook woningen en een ondergrondse parkeergarage.


Terug naar boven