De veelzijdigheid en karakteristieken van Lloyd S. Trumpstein

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-07-2017 | Gewijzigd op: 21-07-2017

De Tilburger S.  Lloyd  Trumpstein, pseudoniem voor Stephan [roepnaam Steppie]  de Weerd ttoont met zijn werk, fotografie en schilderijen een veelzijdig opgebouwd werk. Door zijn bijzondere originele en vaak absurdistische stijl  drong hij met zijn creaties door bij vele musea, galerieën en kunstinstellingen. Zijn tekeningen en kleurrijke prenten  zijn meestal verhalend en bevatten een kritische boodschap of kwink, waardoor zij  de aandacht trekken.
Ook in tal van publicaties komt Trumpstein vaak in beeld.*

Werken van
S   Lloyd Trumpstein.
..............................................................................
 
 

Creativiteit enTrumpsteins  vindingrijkheid laat zich ook zien in zijn betrokkenheid bij de maatschappij. Zijn kaarten met een oproepende  tekst ‘Kus me, ik kom uit Tilburg’, zet je aan iets positiefs te doen voor de maatschappij. Dat idee komt mede voort  uit zijn relatie met de Bossche mecenas Johannes van Rooij, die de opbrengst van elke verstuurde kaart doneert aan ‘Dance for Health’, een stichting die ouderen stimuleert en steunt.

 Nog een uitstapje van de Tilburgse Steppie zijn zijn verhalende tekeningen die hij regelmatig op minefirsthead.com plaatst. Het is een engelstalige site [myfirsthead.com], maar dat is ook de bedoeling van de kunstenaar zodat hij ook wereldwijd aandacht trekt.

Uiteraard heeft Lloyd  Trumpstein een eigen site die een goed beeld geeft van zijn werk en bezigheden: http://www.trumpstein.nl/

Kortom de moeite waard om deze veelziidieg kunstenaar van dichtbij te bekijken.