'Tranen' op zeven gevels van Lucas de Man

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2013 | Gewijzigd op: 14-10-2013
Najaar 2014 gaat de stadskunstenaar Lucas de Man op zeven grote gebouwen in de stad een traan 'plakken'. Die traan biedt toegang tot een zicht op de stad met daaraan gekoppeld verhalen van 7 kunstenaars. Doel is de eenzaamheid binnen een grote stad te doorbreken. De verhalen heten dan ook 'stories of loneliness'.
Lucas de Man is voor vier jaar aangesteld als stadskunstenaar om tot nieuw -creatief-  leven te komen en de eenzaamheid te doorbreken door via kunstprojecten verbindingen te leggen. Lucas de Man werkt voor de stichting Nieuwe Helden.
 
Lucas de Man die de stad gaat oppeppen op gebied van creativiteit en projecten opstart om 'verbindingen te leggen.

foto © paul kriele, 29 augustus 2013.
 


B&W hebben de vorige week besloten aan De Man voor zijn project 'Samenleven nu en in de toekomst', waarvan 'De Traan onderdeel uitmaakt, € 7.500 subsidie te verstrekken. *De première van 'De Traan' staat gepland voor eind september 2014 en duurt 40 dagen

Daarna gaat het op internationale  tour.
Achter elke traan zit een verhaal van een kunstenaar, ofwel 7 stories of lonenliness.

Aan het project zijn ook educatieprojecten, debatten en lezingen
gekoppeld.

Creativiteitswinkel Hinthametstraat 147
Eerder opende De Man op Hinthamerstraat 147 al een virtuele winkel, waar men ideeën kan deponeren, die door de stadskunstenaar worden beoordeeld en na instemming in de etalage worden geprojecteerd.

 Voor impressie van de opzet 'De Traan' zie http://eye.stichtingnieuwehelden.nl

*Subsidie
Voor het gehele project van de stichting Nieuwe Helden, dat samenwerkt met  het Brabants Dagblad en het Zuidelijk Toneel, staat  € 75.000 begroot. Daarvan komt dit jaar  € 22.500 beschikbaar en volgend jaar het restant  € 52.500.