KaSerne komt terug als laagdrempelig restaurant

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2021 | Gewijzigd op: 23-02-2021
Hotel/restaurant KaSerne op Willemspoort keert terug volgens een laagdrempelige formule. Uitbater wordt Peet Hofmans, die in 2016 ook al startte met de KaSerne. Maar na twee jaar [2018] stopte. Zijn opvolgende uitbaters liepen met de omzet van het restaurant uit op een faillissement.
Dit keer gaat Hofmans starten samen met Jan Witmer, die eerder eigenaar was van brasserie Pavlov op Kerkstraat 38 [tegenwoordig Padrino's]. 
Bron: Brabants Dagblad dd. 22022021.
 
Peet Hofmans herstart
restaurant KaSerne
op Willemspoort Jan Witmer.


foto © augustus 2014. 

Bericht van 12 juni 2020 Aanvraag verbouwing van KaSerne tot Boules Bites Bar. 
In de Omgevingsvergunning van de gemeente stond  een maand geleden [15 mei 2020]  nog dat de KaSerne een hotel er bij krijgt. Maar de datum 12-6-2020 blijkt de aanvraag het slechts te gaan om een verbouwing van het pand op Willemspoort, waar jeu de boulesbanen worden aangelegd. 
In deze recente vergunning gaat het om de interne verbouwing van het restaurant de KaSzerne tot een 'Boules Bites Bar'.

Bericht van 16 mei 2020 KaSerne krijgt er apart hotel/kantoor bij..
De nieuwe uitbater van de Kaserne op Willemspoort 1 heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw bij het restaurant van een kleinschalig hotel  annex kantoor.

Bericht van 31 januar 2020 : Hotel / restaurant Kaserne omgezet in jeu de boulesbanen.
Restaurant de Kaserne in Willemspoort, dat vorig jaar gekocht werd door Heineken [*zie hieronder], krijgt een nieuwe bestemming. Na een faillissement [in 2019] is het pand overgenomen door Danny Smits van Boules Bites Bar. Oprichter Smits, die met twee compagnons daar enkele jeu de boulesbanen gaat aanleggen, heeft grootse plannen.
Het spel jeu de boules beleeft weer een  heropleving, met name onder de jongeren. In Tilburg is al een eerste filiaal van Boules Bite Bar geopend. Intussen zijn er ook andere ketens met een dergelijke formule tot nu toe in het Westen actief zijn. Maar in maart 2020 gaat ook in Eindhoven  een jeu de boulesbaan open. De Kas, bezijden het restaurant, zal minder als horeca en meer als vergaderlokaal verder gaan. Het hotelgedeelte was al eerder afgestoten. [Bron: Brabants Dagblad, dd.31012020].

Bericht van 13 december 2019 restaurant Kaserne gekocht door Heineken


*Restaurant Kaserne gekocht door Heineken

Het recentelijk failliet verklaarde restaurant Kaserne op Willemspoort is gekocht door Heineken Den Bosch.Het gaat alleen om het restaurant. Het hotel wordt afgestoten of beëindigd. Heineken is nog op zoek naar een uitbater.

Bericht van 10 mei 2015 Hotel/ restaurant Kaserne in Willemspoort
Zakenman Peet Hofmans* gaat in Willemspoort, westelijk van het KW1-College,  voormalige garage van de Willem I-kazerne, inrichten tot een hotel. Bij het zgn. boetiekhotel, dat 14 kamers telt, komt ook een brasserie en ernaast een tuinkas. 
Het hotel, gebaseerd op een biologische formule gaat, na een verbouwing die eind dit jaar plaats vindt, voorjaar 2016 open.
Het gebouwtje rechts,
dat eerder als garage diende van de
Willem-I kazerne, krijgt de bestemming van hotel
.Rechts de voormalige militaire
garage en op de achtergrond het JB-ziekenhuis.


foto's © paul kriele, 10 mei 2015.

Peet Hofmans [*augustus1974]  is een ondernemer die originele initiatieven ontplooit en creatieve business-oplossingen bedenkt.  Eerder had Hofmans een aandeel bij de invulling van het voormalige GZG-terrein en de herontwikkeling van de Stadsbibliotheek.
Peet Hofmans [*augustus 1974].


Terug naar boven