Zonne-carport in Willemspoort:energie voor 45 huishoudens

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-05-2017 Heijmans en SolarNRG leggen ruim 640 zonnepanelen op het dak van de deels overdekte parkeerplaats bij het nieuwbouwproject Willemspoort. Met een oppervlakte van ruim 1000 m² wordt het een van de grootste overdekte zonne-parkeerplaatsen van Nederland.
De elektriciteit die de panelen opwekken (172.000 kWh, genoeg voor circa 45 huishoudens per jaar), wordt gebruikt voor de algemene ruimtes - zoals verlichting van ingangen, bergingen en liften - van de verschillende woontorens op het terrein. De parkeerplaats biedt plaats aan circa 135 auto’s van de toekomstige bewoners van Willemspoort.
 
De zonne-carport in
Willemspoort die energie
levert voor 45 huishoudens per jaar
.

foto © maikel samuels, mei 2017
.........................................................................

De achterwand van de carport dient tevens als geluidsscherm. Om auto’s uit het zicht te houden voor bewoners van Willempoort worden aan de voorzijde van de parkeerplaats klimplanten neergezet. Ook worden vijf laadpalen in de parkeerruimte geplaatst.  
Het door Heijmanns te realiseren project Willemspoort bestaat uit ruim 300 appartementen in het middensegment, verdeeld over 6 gebouwen.