Ontwikkeling Willemspoort vastgelegd in afspraken

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2010 | Gewijzigd op: 26-11-2010
De partners die Willemspoort -een nieuwe wijk met een grote variëteit aan functies- ,gaan ontwikkelen.
vlnr.: wethouder Ton van Bussel [Gemeente], Harrie Windmüller [Brabant Wonen], Peter de Kubber [lid RvB Jeroen Boschziekenhuis], Peter van der Gugten [Proper-Stok Groep] en Clemens Bolhaar [directeur  Brabantse Investerings Maatschappij/BIM]. 

foto © henk van esch, 25 november 2010.

Donderdagmorgen 25 november 2010 werd door Brabant Wonen, Proper-Stok Groep BV, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) en de gemeente de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van Willemspoort. Dit gebied tussen het Koning Willem 1-College [onderwijs] en het nieuwe ziekenhuis wordt een stadswijk, waarvoor de nieuw opgerichte CV/BV Willemspoort de plannen ontwikkelt en realiseert. Maar pas  eind volgend jaar begin 2012 vangt de eerste bouw aan.
De Randweg, die over een paar maanden open gaat, loopt deels onder de wijk door. Buiten de twee nabij gelegen parkeergarages voor het ziekenhuis [personeel en bezoekers], komt er ook nog een ondergrondse garage in de wijk.
Ook plant de gemeente een nieuw transferium op de plek naast de parkeergarage voor het personeel. Op die plek aade Deutersestraat staat nu nog de oude pastorie van de eerste kerk in West.
Voor die voorziening was een grondruil met de gemeente nodig.
De opzet/invuling van de wijk is door onderwijs en ziekenhuis in de nabijheid, mede gericht op food en zorg/gezondheid [35.000 m2]. Gepland zijn ongeveer 700 grondgebonden woningen en appartementen, in de koop- en huursector.