Akkoord nieuwbouw JB-ziekenhuis en zorgpark\ Willemspoort

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2007

Gemeente Jeroen Boschziekenhuis en de Proper-Stokgroep [Rotterdam] tekenden gisteren -woensdag 27 juni 2007- een overeenkomst voor de ontwikkeling van Willemspoort. Daar komt naast een nieuw ziekenhuis ook een stadswijk met zorgpark en transferium. Essentieel daarbij is de aanleg van de Zuid-Westelijke randweg, ook wel Gementweg geheten. Vóór het ziekenhuis, langs die randweg, is ook een grote ondergrondse parkeergarage gepland die onderdeel uitmaakt van dat zorgpark.

De directie presenteerde tevens de nieuwste – gekrompen - versie van een de nieuwbouw . Door op het oorspronkelijke plan van bijna 300 miljoen ruim 40 miljoen te bezuinigen -door lagere aannemerskosten, inperking van bouwdelen voor verpleegafdelingen, minder hoge/luxe materialen [kosten] – blijven de kosten binnen het budget van 254 miljoen.
De nieuwbouw, die door de zuiniger aanpak een half jaar vertraagd raakte, moet eind 2007 beginnen en begin 2011 klaar zijn. Voor dit project is een aparte Bouwcombinatie Jeroen Bosch v.o.f. opgericht, waarin Hurks van der Linden, Balast Nedam en Strukton participeren.
Carolus en Groot Ziekengasthuis, waarvan de gebouwen al verkocht zijn aan Heijmans, worden afgestoten en gesloopt.