'Het Nieuwste Brabant' in lijvig boekvorm.

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-04-2014 | Gewijzigd op: 28-04-2014
Na het ’Nieuwe Brabant’ van de jaren 50 is onlangs, op initiatief van CdK Wim van de Donk, verschenen en ‘Het Nieuwste Brabant’, als vervolg, of zoals je wilt, als voortzetting van het eerste. Als je een beetje bij de tijd wilt blijven en de ontwikkelingen op velerlei gebied van de provincie Brabant wilt blijven volgen, dan is dit lijvig boek een onmisbare ‘gids’.
Onmisbaar, omdat een reeks deskundigen, die gespecialiseerd zijn op uiteenlopende terreinen van de samenleving [geschiedenis, kunst, cultuur, politiek, volkenkunde, economie en ict], hun visie geven op hoe het Brabant vergaat en in de komende jaren zal vergaan.
In die visies fietsen enkele markante auteurs voorbij, van wie het de moeite waard is hun bijdrage te lezen, onder wie de literaire smaakmakers Gerard Rooijakkers, Theo Beckers, Mariette Blanken, Anton Zijderveld, Paul Rüpp, Jos Swanenberg, Wies van Leeuwen,  en A.F.Th.van der Heijden. Zij zetten soms op een treffende manier Brabant en de Brabander te kijk, al of niet gelardeerd met soms komische anekdoten. Houvast zijn de thema’s Het nieuwste verbinden, ondernemen, verbeelden en organiseren.

Van de Donk: Met deze schetsen ontstaat een wenkend toekomstperspectief, waar Brabant graag in participeert en waar plaats is voor alle Brabanders.”

Commissaris der Koning
Wim van de Donk.

Nu kost dit dikke boek bijna 30 euro. Dat lijkt duur, maar je krijgt er wel wat boeiende uurtjes ontspannen en erg informatieve leesstof voor terug.
Meer info over dit, zoals Wim van de Donk het noemt, multimediaal boekproject: www.brabant.nl/hetnieuwstebrabant