Noordoost-Brabant: Ontsluiting door glasvezel in open netwerk

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2015 | Gewijzigd op: 31-03-2015
Noordoost-Brabant ontsluit via een regionale aanpak van glasvezelverbinding* in een voor alle dienstenaanbieders open netwerk. Dat heeft AgriFood Capital na onderzoek geconcludeerd en in een rapport '#breedbandBrabantbreed' vastgelegd. Dat rapport wordt op 2 april a.s. door Bart Claassen, [voorzitter Breedband] overhandigd aan wethouder Margriet Brauner, van Portefeuillehoudersoverleg NO-Brabant.

 
 

In 2020 is AgriFood Capital de topregio in agrifood. Een goede infrastructuur voor breedband is hiervoor een belangrijke basisvoorziening. Een glasvezelnetwerk biedt de beste mogelijkheden vanwege de kwaliteit, capaciteit en betrouwbaarheid.

*In Noordoost-Brabant is een glasvezelverbinding nog niet in alle delen van de regio aanwezig. Het ontsluiten van de gehele regio is belangrijk voor economie en voor de vitaliteit en de leefbaarheid, inclusief onderwijs en zorg. 
Iov AgriFood Capital is de fysieke infrastructuur voor breedband in de regio in kaart gebracht. Dit onderzoek is een eerste stap naar een toekomst-bestendige voorziening binnen AgriFood Capital. De inventarisatie laat o.a. zien dat van de 300.000 adressen in NO-Brabant ca. 20.000 m.n. buitengebiedadressen slechts een koperaansluiting hebben. 
Om daarnaast een glasvezelnetwerk aan te leggen, is het advies om dit traject regionaal op te pakken. Liefst ook nog als een open netwerk, dat voor alle dienstenaanbieders open staat.